понеділок, 19 березня 2012 17:43

Блог найвпливовішого у світі художника проіснував лише дві години

Блог найвпливовішого у світі художника проіснував лише дві години
Ай Вейвей. Фото з сайту bigpicture.ru

Мікроблог китайського дисидента і художника Ай Вейвея, створений ним у неділю, 18 березня, проіснував близько двох годин. Про це повідомляє Reuters.

За цей час на сторінку художника в самому популярному в Китаї сервісі мікроблогів Sina Weibo підписалося більше 10 тисяч користувачів. Однак пізніше мікроблог Ай Вейвея був видалений без пояснення причин.

Художник створив сторінку після того, як виявив, що його ім'я перестало бути "забороненим" на сайті. Раніше повідомлялося, що в Sina Weibo заборонені навіть пошукові запити, пов'язані з ім'ям Ай Вейвея.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пекін відкидає звинувачення США у відсутності інтернет-свободи у Китаї

Художник піддається репресіям з боку влади за політичні погляди і критику комуністичної партії. У 2011 році дисидент провів за ґратами 81 день, після чого йому пред'явили звинувачення в несплаті податків і оштрафували на 2,4 мільйона доларів.

У Китаї офіційно заблокований доступ до Facebook і Twitter, а реєстрація в місцевих сервісах мікроблогів доступна тільки після отримання дозволу у влади. Пекін пояснює таку політику боротьбою з порнографією і поширенням чуток.

Журнал Art Review визнав в 2011 році Ай Вейвея найбільш впливовою людиною в світі мистецтва. У художника є сторінка в Twitter, на яку підписано понад 130 тисяч користувачів.

Зараз ви читаєте новину «Блог найвпливовішого у світі художника проіснував лише дві години ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі