вівторок, 26 січня 2010 09:20

Китайські цензори перевірятимуть SMS-ки

Китайські цензори перевірятимуть SMS-ки

Китайські цензори взялися за мобільні телефони. Найбільший оператор мобільного зв"язку в світі China Mobile напередодні оголосив, що за вказівкою влади цензуруватиме всі SMS-повідомлення, які містять "непристойності", або занадто "сексуальні".

Аналогічно вчинять два інших мобільних оператори Китаю - China Telecom і China Unicom. Про це в понеділок повідомила китайська преса.

За даними газети "South China Morning Post", оператор China Mobile, який обслуговує 518 мільйонів абонентів, проінформував, що цензура текстових повідомлень буде здійснюватися за "ключовими словами", які визначать органи національної безпеки.

Повідомляється, що в Гонконзі заблоковано вже більше 70 тисяч мобільних. Щоб розблокувати телефон, користувачу необхідно звернутися в офіс мобільного оператора, однак спершу доведеться пояснити поліції "обґрунтованість спірного текстового повідомлення".

Організація з охорони прав людини вказує, що цей крок спрямований скоріше на контролювання переписки дисидентів, аніж на охорону суспільної моралі.

Китай давно вже проводить кампанію жорсткої цензури "непристойностей" в ЗМІ та Інтернеті. Нещодавно в цілях заборони порнографічних сайтів, уряд пропонував китайцям грошові винагороди за повідомлення владі про відповідний контент.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Китайські цензори перевірятимуть SMS-ки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути