пʼятниця, 22 січня 2010 13:11

Пекін відкидає звинувачення США у відсутності інтернет-свободи у Китаї

Пекін відкидає звинувачення США у відсутності інтернет-свободи у Китаї

Пекін висловлює протест проти "втручання" США до справи управління інтернет-простором Китаю і вважає, що це може зашкодити двостороннім відносинам, заявив сьогодні офіційний представник МЗС КНР Ма Чжаосюй.

"США критикують політику управління Інтернетом в КНР, натякають на обмеженість інтернет-свободи в Китаї. Це зовсім дійсності, підриває китайсько-американські відносини, і ми виступаємо рішуче проти (таких дій)", - йдеться в заяві дипломата, опублікованому на сайті МЗС КНР.

Минулого тижня компанія Google заявила про свій намір припинити співпрацювати з Китаї у зв"язку з хакерською атакою на поштовий сервіс компанії і незгоди компанії з жорсткою цензурою, що діє по відношенню до інтернет-ресурсів в КНР.

У минулий четвер Хілларі Клінтон виступила з промовою, в якій засудила дії китайської влади щодо контролю інтернет-простору і зажадала розслідування інциденту з Google.

У відповідь на виступ держсекретаря США Ма Чжосюй підкреслив у п"ятницю, що інтернет-простір Китаю є "відкритим" і демонструє стрімкий розвиток. За останніми даними, кількість інтернет-користувачів Китаю на кінець 2009 року досягла 384 мільйонів чоловік.

"У нас є власні умови і культурні традиції, ми здійснюємо управління Інтернетом на основі правових норм та у відповідності до міжнародних норм", - підкреслив дипломат.

Ма Чжаосюй відзначив, що китайське законодавство забороняє будь-які спроби зламу інтернет-сайтів і захищає недоторканність приватного життя громадян.

"Ми закликаємо США поважати факти, припинити використовувати так звану проблему свободи в інтернеті для необгрунтованих нападів на Китай", - сказав дипломат.

РИА-Новости

Зараз ви читаєте новину «Пекін відкидає звинувачення США у відсутності інтернет-свободи у Китаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути