Ексклюзиви
середа, 06 червня 2012 13:03

На фестивалі "Сходи до неба" публіку "підірвав" скрипаль-віртуоз
26

Віп-зона відгороджена від площі парканом, прикрашена птахами з квітів
Фото: Фото: Ольга Скороход
Віп-зона прикрашена птахами з квітів
Червоною доріжкою пройшлися запрошені гості — посадовці Кабміну, депутати, бізнесмени, діячі культури
Частували шампанським та прохолодною водою, хоча вечір і без того видався не теплим
Валентина Довженко, голова політичного об'єднання “Жінки за майбутнє”

Гала-концерт фестивалю "Сходи до неба 2012" відбувся 3 червня у Києві. Місцем проведення стали сходи Українського дому.

"Ми на Європейській площі, і нехай хтось скаже, що ми не в Європі. Ми збираємо тут людей, які розуміють, що ми живемо в цій країні і ця країна нас може зробити щасливими", - говорить президент фестивалю, поет і філософ Володимир Сімонов, який також був ведучим.

Цьогоріч в одному концерті зібрали українських митців сцени, які виступають на світових сценах, але рідко дають концерти в Україні.

Гостя фестивалю Валентина Довженко, голова політичного об'єднання "Жінки за майбутнє", поділилася своїми очікуваннями: "Cкрізь українці кращі — у співі, музиці, хореографії. На цьому фестивалі ми й хочемо показати це. Люди дивляться і їм це подобається. Дехто хоче повторити, зробити краще. Значить, в цілому зміни в наше життя, в нашу країну приходять".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Класику не ставитиму. Я ж не переносник інфекцій". Як минув робочий день у театрі Раду Поклітару "Київ модерн-балет"

Віп-зона відгороджена від площі парканом, прикрашена птахами з квітів. Червоною доріжкою пройшлися запрошені гості — посадовці Кабміну, депутати, бізнесмени, діячі культури. Вони мали змогу побачити скульптури київського митця Олексія Владімірова, представлені перед перед виступом.

Частували шампанським та прохолодною водою, хоча вечір і без того видався не теплим.

"У світі культури все має бути врівноважено: і рок, і попса, і класика. Якщо ми не будемо класикою підтягувати рівень духовності, то нічого не буде", - додає Сімонов.

Він запрошує гостей зайняти місця відразу після приїзду прем'єр-міністра Миколи Азарова. Той приїхав у супроводі охорони. Зустрічає його разом з міністром культури Михайлом Кулиняком.

Концерт розпочався увертюрою до опери Бізе "Кармен", яку виконав Національний симфонічний оркестр України під диригуванням Володимира Сіренка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опера "Мадам Батерфляй" вийде у 3D форматі

Далі кияни почули оперних співаків, які є провідними солістами світових театрів - Анатолій Кочерга (Україна-Австрія), який не співав в Україні вже 20 років, Ольга Микитенко (Україна-Німеччина), Юрій Годо (Україна-Іспанія), Валерія Мурга (Україна-Швейцарія), Лілія Гревцова (Україна).

Не менш видовищним був виступ артистів балету — прими Національної опери Олени Філіп'євої і Максима Моткова.

Пізніше виступив джазовий піаніст і композитор Дмитро Найдич (Україна-Франція). Крім сольника він, разом зі скрипалем Сергієм Охрімчуком та співачкою Сусанною Карпенко, представив джазові обробки українських народних пісень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балерина Олена Філіп'єва обмотує лейкопластирем кожен палець, бо стираються до мозолів

Також публіку зарядив неймовірною енергією скрипаль-віртуоз Василь Попадюк (Україна-Канада).

"Ох як він вжарив, молодець. Я ледь до танцю не пішов, - говорить Денис, 32-річний програміст з Червонограда. Дивиться з дружиною концерт , стоячи перед великим екраном.- Ніколи ще такого не бачив — скрипаль і грає, і танцює, та ще й заграє із залом. Сказали, що він зі Львова, а живе у Канаді 15 років. І виступає там. Я не чув про нього раніше. А та публіка, що сидить... Якось "мертво" реагує. Тут люди мало не танцювали, а звідти хоч би свист".

Киянка Галина Василівна, 53 роки, не помітила того, що на святі був прем'єр, не побачила. Каже, було далеко й погано видно. Йде, не добувши до кінця.

"Дуже гарний концерт, тільки мені стояти важко й незручно. І трохи загородили плакатами сцену. Добре видно тільки оркестр. Можна ж усім добре зробити. От на день Києва на Софіївській площі був концерт. Так стільці поставили і ніхто їх не покрав".

На подібні закиди організатори повідомили, що фестиваль ще молодий і поки вони експериментують.

Закінчується концерт великим феєрверком.

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі "Сходи до неба" публіку "підірвав" скрипаль-віртуоз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі