понеділок, 05 березня 2012 17:14

Опера "Мадам Батерфляй" вийде у 3D форматі

Опера "Мадам Батерфляй"  вийде у 3D форматі

Постановки класичних творів, знятих у форматі 3D, набувають популярності у Великій Британії. На сеанси, де показують оперу чи балет, виникають черги.

Цієї весни британські кінотеатри збільшать прокат записаних у 3D оперних постановок. Прокатники сподіваються,що це наблизить глядачів до театрального мистецтва.

Завтра Королівська Опера випустить свій новий фільм, Мадам Баттерфляй 3D. Команда виробників стверджує, що це не просто дешевший варіант для шанувальників опери, а й хороший спосіб познайомитися з художнім боком постановки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ювілеї Пуччіні розповідатимуть про його дружбу із Соломією Крушельницькою

"Такий розвиток подій в кінотеатрах тільки на краще", сказав віолончеліст Джуліан Ллойд Веббер напередодні. Він вважає, що це дасть можливість молодій аудиторії ознайомитися з високоякісною класичною музикою, оперою та балетом за порівняно низькими цінами.

"Людям важко побачити оперу в усій її формі, тому це кіно так швидко продається", сказав він. "Я думаю, що це особливо добре для регіонів, які фактично відрізані від класичного мистецтва".

Мадам Баттерфляй буде вже другим випадком співпраці між Ковент-Гарден і компанією RealD. Минулого року вони відтворили оперу "Кармен" у 3D.

До того ж, цього місяця Метью Борн презентуватиме дуже успішну переробку "Лебединого озера" в новому форматі 3D. Його версія відома заміною традиційного жіночого кордебалету на потужний чоловічий ансамбль. Фільм був знятий в 3D Садлерсом Уеллсом, з Річардом Вінзором в партії ведучого лебедя й Ніною Голдман в ролі королеви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Червону Жизель" показали в Україні

Багатокамерна зйомка створила навколо танцюристів ілюзію багатого простору. Технології спрямовані на те, щоб дати глядачам відчуття не лише присутності у перших рядах, але й серед оркестру. Проводилися зйомки музикантів з близької відстані.

Ця ідея належить серу Саймону Реттлу. Минулого року у 140 британських кінотеатрах він популяризував у 3D Берлінську філармонію, в якій був головним диригентом з 2002 року.

Реттл йшов слідами Метрополітен-опера в Нью-Йорку, якій вдалося завдяки показам на 1500 екранах в 46 країнах, потроїти свою аудиторію та продати рекордну кількість квитків.

Мадам Баттерфляй була знята 3D-камерами під час живого виступу в Королівському оперному театрі. Вона розповідає трагічну історію кохання японської гейші до американського військово-морського офіцера. Опера Джакомо Пуччіні була свого часу одним з найпопулярніших творів.

Чжан Ліпін виконає партію Чіо-Чіо Сан, за якою вона відома в усьому світі, а Джеймс Валенті танцюватиме Пінкертона.

Зараз ви читаєте новину «Опера "Мадам Батерфляй" вийде у 3D форматі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі