вівторок, 31 січня 2012 11:02

У Фінляндії по кабельному телебаченню показують 3D-фільми

У Фінляндії по кабельному телебаченню показують 3D-фільми

У північній Фінляндії почалися пробні покази перших телепередач у форматі 3D, які, за оцінками фахівців, дають глядачеві навіть більш ефектні враження, ніж при перегляді фільмів 3D в кінотеатрах.

Перші телевізори, пристосовані для 3D-формату, з'явилися на прилавках країни Суомі ще в 2010 році, проте прийом програм залишався складністю. І тільки цього року в провінції Кеске-Пох'янмаа і в її центральному місті Вааса почалися трансляції перших кабельних 3D-програм, у тому числі фільмів і реаліті-шоу. У найближчі кілька років, як повідомляє радіо Пох'янмаа, трансляція 3D розшириться і стане більш доступною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стівен Спілберг переведе "Парк Юрського періоду" в 3D

Поки ж продавці місцевих магазинів електроніки нагадують своїм клієнтам, що для перегляду програм у форматі 3D необхідно купувати спеціальні окуляри, які потрібні навіть тим, хто носить звичайні окуляри в повсякденному житті, оскільки перегляд без цієї апаратури може викликати головний біль. У процесі перегляду потрібно не забувати про положення голови і намагатися тримати її рівно, оскільки рухи можуть викликати неправильне зміщення зображень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британка завагітніла від 3D-порнофільму

Важливо також вибрати комфортне, не надто яскраве освітлення, яке в той же час буде сприяти найкращій експозиції. Любителів домашніх кінотеатрів очікує ще одне не зовсім приємне відкриття: дивитися фільми 3D лежачи на дивані теж не можна - окуляри забезпечують повноцінний перегляд тільки при вертикальному положенні.

Зараз ви читаєте новину «У Фінляндії по кабельному телебаченню показують 3D-фільми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути