понеділок, 19 березня 2012 22:47

Балерина Олена Філіп'єва обмотує лейкопластирем кожен палець, бо стираються до мозолів
5

Фото: Фото: Тарас Подолян

Прима-балерина Національної опери 41-річна Олена Філіп'єва - наймолодша українська артистка, яка здобула звання народної в 23 роки. Вона розповідає, що на сцені не відчуває перенапруження. Через підвищений травматизм для працівників балету за кулісами весь час чергують хірург і масажист.

"Сцена Нацопери дуже підступна тим, що похила. Для глядача це красиво, а для нас небезпечно – як на гірці стоїш. Вистава "Майстер і Маргарита" притягує до себе містичні речі. Бігла за куліси, необережно стала на якусь палицю і впала. Обідрала всю ногу. За дві хвилини знову танцювала. У цьому ж балеті іншим разом партнер сильно мене кинув – так що м'язи затиснули ребра. Мені заціпило, дихати не можу. Педагог потім казала: "Ти так увійшла в образ! Сьогодні у тебе був особливий біль в очах", - сказала вона.

Переодягатися між актами вистави танцівницям допомагають костюмери.

"Коли одягаю пачку перед виставою, вона дуже стягує. Але в міру того, як пітнієш під час танцю, зволожується, і дихати стає легше. У пачки основа тверда – коли нахиляєшся, тканина врізається в тіло. Танцюємо переважно в американських пуантах. Коштують сто доларів. Кожен намагається пом'якшити пуанти всередині, як може. Комусь достатньо серветки – нею замотують конвертиком пальці. Я обмотую лейкопластирем кожен палець, бо стираються до мозолів", - пожалілась балерина.

За день Філіп'єва встигає випити чаю, з'їсти шматок шоколадки і яблуко. Вдома їсть суп. До тортів байдужа. Каже, що балерини йдуть на пенсію у 38 років. Тому потрібно тримати форму.

"Балерини рідко здружуються. Молоді артистки на старших дивляться скоса - коли ви вже підете. В балеті багато незадоволених, бо кожен хоче бути солістом. Я маю ще сили й бажання, тому продовжую. У партнерів не закохуюся. Після вистави можемо як колеги посидіти в буфеті. Раз партнер під час танцю не міг налаштуватися. Кажу: "Уяви замість мене когось іншого", - пригадала вона.

Олена народила доньку у 34 роки. Пішла зі сцени на першому місяці вагітності. У зал повернулася за місяць після пологів. За три місяці вже танцювала "Кармен".

Зараз ви читаєте новину «Балерина Олена Філіп'єва обмотує лейкопластирем кожен палець, бо стираються до мозолів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути