Ексклюзиви
середа, 08 серпня 2012 15:38

На цьогорічний конкурс "Драма.UA" надійшло більше 100 заявок

На цьогорічний конкурс "Драма.UA" надійшло більше 100 заявок
Фото: festyvali.org.ua

Організатори ІІІ Конкурсу українських п'єс "Драма.UA" отримали цього року 110 заявок від драматургів з цілої України. На конкурс надіслали твори автори з понад 30 міст та містечок, зокрема з Києва, Львова, Донецька, Харкова, Дніпропетровська, Запоріжжя, Рівного, Ужгорода, Вінниці, Тернополя, Сум, Кіровограда, Миколаєва, Херсона.

На сьогодні оргкомітет конкурсу формує лонг-ліст творів для розгляду журі, який буде оприлюднений 6 серпня. До складу журі ІІІ Конкурсу українських п'єс "Драма.UA" цьогоріч увійшли театрознавець та перекладач Юлія-Анна Франко (Нью-Йорк, США), театрознавець, координатор культурних проектів, перекладач Марія Ясінська (м. Київ) та драматург і художник-концептуаліст Павло Ар'є (Львів-Кельн, Німеччина). До 1 вересня буде визначено фіналістів конкурсу. Переможця цьогорічного змагання драматургів оголосять під час фестивалю "Драма.UA", що триватиме у Львові з 27 по 30 вересня цього року. П'єси-переможці будуть представлені під час фестивалю у вигляді сценічних читань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цьогорічний Форум видавців сподівається на активність львів'ян

Навесні 2012 року фестиваль "Драма.UA" оголосив черговий конкурс п'єс, спрямований на популяризацію сучасної української драматургії, пошук та підтримку молодих авторів-драматургів, просування актуальної української драматургії на театральні сцени та до літературних видань. До конкурсу приймалися авторські, неопубліковані і непоставлені п'єси на будь-яку тематику, написані українською мовою, її діалектом, або суржиком.

"Драма.UA" відбудеться 27–30 вересня 2012 року у Львові. Фестиваль проходитиме під гаслом "Більше драми".

"Драма.UA" – це краш-тест нової української драми. Глядачі стануть безпосередніми учасниками процесу творення і обговорення найновішої драматургії разом із відомими  драматургами, режисерами, акторами та критиками. Досліджуючи нове, фестиваль орієнтується на кращі зразки європейського театру і драматургії.

Зараз ви читаєте новину «На цьогорічний конкурс "Драма.UA" надійшло більше 100 заявок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі