середа, 10 серпня 2011 15:45

Молоді музиканти та ветерани УПА зберуться на "Бандерштаті"
8

Фото: Фото: bandershtat.org.ua

У Луцьку відбудеться фестиваль українського духу "Бандерштат-2011". Захід запланований на 13 та 14 серпня.

Цьогоріч "Бандерштат" пройде в новому для себе місці – на території Іподрому, що на території Луцького парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

Цього року організатори вирішили не проводити відбір гуртів. Визначили учасників самостійно. Крім барда з Рівненщини Володимира Пастушка, на сцену вийдуть 20 молодих гуртів. Завершуватимуть концертну програму гурти "Хорта", "Димна Суміш" та "Тартак".

Під час фестивалю відбудуться зустрічі з ветеранами УПА. Організатори обіцяють провести кілька тематичних виставок та лекцій на тематику історії УПА та національних героїв України. Запланований нічний кіносеанс українського кіно на повстанську тематику.

Серед гостей дійства традиційно визначать найкращого стрільця. В програмі "Бандерштату" майстер-класи з традиційних українських бойових мистецтв, патріотичні квести та нічна ватра. Під час фестивалю можна буде зробити татуювання та боді-арт патріотичного змісту.

Літературна частина фестивалю буде представлена молодими поетами з різних куточків України.

Організатором "Бандерштату" є всеукраїнська молодіжна організація "Національний Альянс". Організатори наголошують, що проводитимуть фестиваль "незважаючи на позиції центральної влади (партії регіонів) щодо історичного минулого України та зокрема сторінок історії УПА".

Символом "Бандерштату" є постать Степана Бандери.

Зараз ви читаєте новину «Молоді музиканти та ветерани УПА зберуться на "Бандерштаті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі