вівторок, 09 серпня 2011 17:33

Андрухович покаже поетам "інтимну" прозу

Андрухович покаже поетам "інтимну" прозу

Нову книжку Юрій Андрухович "Лексион інтимних міст" представить 2 вересня в Чернівцях, у перший день Міжнародного поетичного фестивалю "Meridian Czernowitz". Офіційний початок продажів та перша презентація в Києві відбудеться 11.11.2011. Дата офіційного релізу не випадкова, у книжці Андрухович розповість 111 історій про 111 міст, у яких він бував.

"Презентація книжки відбудеться у Чернівцях,- каже письменник Юрій Андрухович, - в рамках представлення проекту книжок, які видає фестиваль Meridian Czernowitz. Це буде перша прозова книжка на поетичному фестивалі. Так сталося передусім тому, що я люблю чинити за принципом "а чому б і ні?". А в Києві вже буде прем'єра у цей символічний день."

"Лексикон інтимних міст" міститиме близько 500 сторінок, це буде найбільший за обсягом твір Юрія Андруховича. У книзі історії про міста розташовані в алфавітному порядку за географічними назвами. Це різні жанрові твори - від есе й оповідань до віршів у прозі.

"Там є Київ, Львів, Москва, Варшава, Нью-Йорк, - розказує Юрій Андрухович, -навіть два речення про Єнакієво. Зі східноукраїнських міст написав про Харків, Полтаву, Дніпропетровськ. Нема Донецька і Луганська, бо замало там побував, не склалося достатньо пригод."

Над оформленням "Лексикону інтимних міст" працює київська художниця Ірина Ковальська. Невдовзі після паперового варіанту до продажу надійде й електронний "Лексикон інтимних міст".

Зараз ви читаєте новину «Андрухович покаже поетам "інтимну" прозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі