вівторок, 09 серпня 2011 06:15

"Мазепа-Фест" уперше за дев'ять років не проводитимуть

Організатори не мають коштів на проведення рок-фестивалю "Мазепа-Фест". Він щороку з 2003-го відбувався влітку на полтавському Співочому полі ім. Марусі Чурай. Приїздили рок-гурти з усієї країни. Раніше гроші на захід давали спонсори.

— На всі мої листи із запитами про допомогу на проведення фестивалю ніхто не відповів, усі відмовилися, — каже 64-річний Микола Кульчинський, нардеп-"нунсівець", організатор і директор "Мазепа-Фесту". — Раніше кошти виділяли підприємці, кооператори, партія "Наша Україна". Коли президентом був українець Ющенко, він спонукав давати гроші на подібні заходи. А зараз патріотизм не в моді. Теперішній владі не потрібна розумна країна, їм потрібне "совєцьке" бидло, яке нічого не хоче, не знає, не думає. Вони бояться навіть назви фестивалю. У моді "двуязичіє", якщо у пріоритеті українське, то фінансування немає.

Зі слів Кульчинського, гроші є на два дні заходу, але це не буде рок-концерт.

— Це мої особисті кошти, — продовжує депутат. — Зможу на них провести лише день української співаної поезії на Івановій горі та день вітчизняного кіно 10–11 вересня.

"Нунсівець" говорить, один день рок-фестивалю коштує в середньому 250 тис. грн.

— Якщо орієнтуватися на якісніші світло й звук, відомих учасників, то ця сума може сягати й 400 тисяч гривень.

— Рок-дні для молоді навіть більш важливі, ніж дні кіно, наприклад, — говорить 39-річний Андрій Баркунов, лідер полтавського гурту "Онейроїд". Група щороку виступала на "Мазепа-Фесті". — Фільми можна скачати з інтернету, а от музику, що грали на фестивалі, не скачаєш. Ці дні були найбільш відвідувані. Зараз усюди йде згортання національної ідеї. Те, що фестивалю не буде, серйозна втрата для української рок-культури.

Свого часу там виступали українські гурти "Вій", "Тартак", "Піккардійська терція", "Гайдамаки", "Брати Карамазови", співали Катя Чилі, сестри Тельнюк. За весь цей час на "Мазепа-Фесті" виступили понад дві сотні груп і виконавців.

Зараз ви читаєте новину «"Мазепа-Фест" уперше за дев'ять років не проводитимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути