вівторок, 10 квітня 2012 12:42

Мисливці Львівщини пригрозили владі та олігархам зброєю
8

Фото: Фото: Євген Борісов

10 квітня у Львові о 9:30 біля пам'ятника Іванові Франкові стартував марш мисливців проти передачі мисливських угідь у приватні руки.

"Мова йде про мисливські угіддя, які належали громаді близько 20 років, - розповів організатор акції Петришин Андрій, 34 роки. – Сьогодні стоїть питання чи залишити ці землі у користуванні громади та людей чи передати їх олігархічним кланам."

Акцію організувало мисливське товариство "Львівський лісівник".

Мисливці пройшли ходою через вулицю Дорошенка, Площу ринок і прийшли під обласну раду. Там люди вишикувалися в ряд і стали під вікнами депутатів.

На рукавах у всіх мисливців були причеплені червоні стрічки. Вони символізують те, що мисливців оточили і заганяють у глухий кут.

Скоро у мисливців закінчується термін оренди землі, проте, за законом, якщо вони не порушували законів і вимог, то вони вважаються першими претендентами на нову оренду. Та як заявляють чоловіки, їм уже заявили, що скоро земля перейде іншим власникам і їм заборонять заходити на територію.

"Мова йде про 200 тисяч гектарів, - продовжив Петришин. – Якщо влада прийме рішення на користь олігархів, то ми готові до таких дій. На які нас будуть штовхати".

Пояснювати назву акції "Мисливці - люди зі зброєю в руках" Андрій Михайлович відмовився. Чоловік вважає, що влада й так розуміє, про що мова. Зауважимо, що кілька людей прийшли на акцію з чохлами,у яких знаходиться щось схоже за формою на рушниці.

Зараз мисливці перебувають під облрадою і чекають рішення депутатів зі свого питання, яке стоїть 11-м у списку сьогоднішньої сесії.

Зараз ви читаєте новину «Мисливці Львівщини пригрозили владі та олігархам зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути