пʼятниця, 16 березня 2012 15:09

На Яворівському полігоні розвелися рисі

На Яворівському полігоні розвелися рисі

Львівські мисливці провели зимовий облік звірів в угіддях області. Працівники управління лісового та мисливського господарства виявили, що через теплі осені та несніжні зими в останні роки чисельність лісових звірів збільшується. На Львівщині вона зростає на 2-3 відсотки щороку.

Зараз тут нарахували до 5 тисяч кабанів, їх кількість удвічі зросла з 2006 року. Є 100 ланей,  1562 оленя благородного, 67 оленів плямистих.

"Найважче розмножуватися зайцям, - каже начальник обласного відділу мисливського господарства Василь Бурмас. -. Через розливи річок Західний Буг та Дністер гинуть новонароджені зайчата. Вони розмножуються у кублах в польовій траві 4 рази у рік."

Зайців налічують більше 44 тисяч.

Незвичим для області є те, що тут з'явилися рисі, які не притаманній цій місцевості. Та розвелися вовки, навіть у тих прикордонних районах, де вони ніколи не були.

"Із Польщі та Чорнобильської зони почали приходити вовки, лисиці і рисі. Вовки сьогодні є у 10 районах області. А колись були лише у Сколівському районі. Вже є факт, коли вовк забрався  у сільську стайню та вкрав телятко. Рисі поширились на Яворівському полігоні. В областi нарахували 68 рисей. Тут їх не було ще з 40-х рокiв минулого столiття. "

Мисливець запевняє, що рисі та вовки не нападатимуть на людей.

Зараз ви читаєте новину «На Яворівському полігоні розвелися рисі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути