пʼятниця, 05 квітня 2013 16:28

"Ми відкриваємо ворота в пекло…" - огляд кінопрем'єр 5 квітня

"Ми відкриваємо ворота в пекло…" - огляд кінопрем'єр 5 квітня
Кадр з фільму "Падіння Олімпу". Фото: kinopoisk.ru

Незважаючи на те, що на цьому тижні в прокат виходить одразу десять кінопрем'єр, більшість з них за словами іноземних кінокритиків "нічого вартісного з себе не представляють".

Можна відзначити лише "Реальність" (минулорічного лауреата Каннського кінофесту), пікантну документалку "Вогонь" та трилер "Транс" від Дені Бойла, автора "Мільйонера з нетрів" та шедевру "На голці".

Транс

"Жоден твір мистецтва не вартий людського життя" - каже герой цього кримінального екшену.

Головний герой хоче вкрасти безцінний твір мистецтва. Однак для того, щоб здійснити свій задум він звертається до гангстерів. За вигаданою протагоністом легендою, цю картину в нього крадуть "погані хлопці", які при цьому добряче його б'ють. Проте коли гангстери інсценували пограбування і добряче надавали цьому хлопцеві – він втратив пам'ять. З цього моменту все йде шкереберть, адже він забуває, де сховав картину. Єдиний спосіб пригадати все – увійти в стан трансу.

"Це принадно-дивний і захоплюючий фільм, який починається як звичайна стрічка про пограбування, після чого заходить в якісь темні та таємничі території…" - Daily Mirror [UK].

Падіння Олімпу

"Ми відкриваємо ворота в пекло" - говорить один з пентагонівських стратегів, вирішивши штурмувати Білий Дім.

Гостросюжетний бойовик "Падіння Олімпу" обіцяє глядачам велику порцію перестрілок, перегонів та бійок. Це чергова історія про героя, який рятує Білий Дім, а разом з ним і всю Америку. В центрі сюжету – спецагент, котрий в минулому був особистим охоронцем президента США, однак після трагічної смерті першої леді його звільнили. Проте, коли в резиденцію голови держави вриваються північно-корейські терористи, саме цей спецагент стає єдиним, хто в змозі врятувати президента.

"Сміховинний бойовик "Падіння Олімпу" всіма силами намагається бути водночас жорстоким, патріотичним, а також наробити навколо себе багато шуму" - Chicago Reader.

Реальність

"Візьміть мене в шоу! В цьому ж телевізорі взагалі нічого робити не треба – хоч дупу показуй" - вмовляє головний герой взяти його в команду.

Звичайний торговець рибою з Ніаполя час від часу розігрує разом з друзями та родичами веселі сценки. Він полюбляє перевдягатись, веселити знайомих і привертати до себе увагу оточуючих. Одного разу він знайомиться з зіркою реаліті-шоу і починає мріяти про те, щоб і самому стати героєм шоу на кшталт "Дім" чи "За склом". Власне через це в нього починає їхати дах і він поступово починає втрачати відчуття реальності. Стрічку було відзначено на останньому Каннському кінофестивалі призом журі – другою за значенням нагородою фесту.

"Серед всіх повчальних кіноісторій останніх років, ця говорить з глядачем на багатьох мовах, незважаючи на те, що знято її італійською" - Boston Globe.

Одним менше

"Я слідкувала за тобою, тому що бачила, як ти вбивав людину. Я хочу, щоб ти зробив те саме і для мене" - говорить головна героїня на першому побаченні своєму любчику.

За сюжетом, чоловік скоїв злочин, випадковим свідком чого стала його сусідка. Тепер вона відважується на легкий шантаж, вимагаючи, щоб він помстився її власним кривдникам… Заплутані взаємини головних героїв сплітаються з сексуальної жаги, ненависті і підступності, а також приправлені тротиловими спеціями.

"Ця стрічка – суміш скандинавської похмурості та голлівудської попсовості. Словом, нічого дійсно вартісного вона з себе не представляє" - Newsday.

Таточко

"Ви здавали сперму з 1988 по 1990 роки і стали батьком для 533 дітей" - приносять головному героєві "щасливу" новину.

У центрі сюжету – милий гультяй Девід Возняк, який одного разу дізнається про те, що в нього цілий полк дітей. І майже всі вони хочуть подати в суд, аби дізнатись, хто насправді їх батько. При цьому сам Девід офіційно подосі неодружений. Через свою інфантильність він ніяк не відважується зробити пропозицію своїй дівчині, а через своє ледарство – не вилазить з боргів. Та одного разу вона сповіщає його, що завагітніла і чекає від нього дитину. З цього моменту життя Возняка повністю змінюється.

"Потужна комедія про вроджений життєвий безлад" - Variety.

Парк Юрського Періоду

"Ми навіть приблизно не можемо уявити, що нас чекає" - говорить протагоніст стрічки, опинившись в парку, населеному доісторичними рептиліями.

Палеонтолог Алан Грант відправляється на невеличкий острів в Центральній Америці, щоб відвідати єдиний в світі парк Юрського Періоду, де живуть динозаври. Доісторичних рептилій розвів тут ексцентричний вчений Джон Хемонд. Це йому вдалось завдяки залишкам ДНК динозаврів, які він знайшов в доісторичній комасі. Однак коли протагоніст намагається вкрасти заморожені ембріони динозаврів, він випадково відключає систему безпеки і мирний острів перетворюється на поле бою.

"Чи нам не набридло дивитись старі стрічки, які пройшли пост конверсію в 3D? Не має значення, наскільки просунулись технології ремастерінгу, адже все одно сучасні стереофільми виглядають набагато яскравішими ніж ті, які було переведено у формат IMAX и 3D" - Slashfilm.

Хороший доктор

"Знаєш, в чому я думав, перевага докторів – їх баби люблять" - зітхає друг головного героя, який розчарувався у своїй професії.

Сюжет картини розгортається в лікарні, куди поступає молода дівчина з хворобою нирок. Її лікарем назначають молодого малодосвідченого доктора Мартіна Плоека. Дуже скоро вони прив'язуються один до одного. Для того, щоб подовжити цей роман і спілкування з дівчиною, одного разу доктор вирішує трохи нашкодити її здоров'ю. Однак дуже скоро в нього виникає бажання повторити це…

"Єдина опора цієї стрічки – гра Орландо Блума, який дуже точно показав на екрані те, як людина поступово втрачає здоровий глузд" - Village Voice.

Вогонь 3D

"Не йди на цей фільм разом зі своєю дівчиною… бо в ньому стільки оголених красунь, що будеш постійно ловити на собі образливі погляди своєї коханої" - почув я репліку в черзі за квитками в кіно.

Стрічка максимально точно передає атмосферу еротичного шоу в легендарному французькому клубі CRAZY HORSE PARIS. За словами самого постановника Лабунтена, це "пам'ятник танцю, фантастична ідея свята для жінок, і від жінок". Майстерність оператора і постановника фільму змушує вас ніби фізично перенестись в світ еротичної напруги та розпусної елегантності. В проміжках між танцями Лабунтен розповідає глядачам шлях свого становлення: падіння та зліти, визнання та ганебну славу. Тож, це кіно не тільки збуджуюче, але ще й повчає…

"Обережно! Не дивіться це на робочому місці! Ця стрічка переповнена відвертими сценами, що може не сподобатись вашим керівникам. Однак, якщо ви все ж таки наважитесь присвятити цій стрічці годинку – зверніть увагу на те, який же це класний перфоманс" - Twitchfilm.

Мільйон для чайників

"Ми любимо жорсткий секс" - головні герої коментують крики, які доносились з їх спальні минулої ночі.

У центрі сюжету – розлучені чоловік і жінка, які випадково натрапляють на дивний чайник на кшталт Лампи Аладіна. Тільки-но когось поряд з цим чайником сильно б'ють – ця посудина одразу ж видає готівку. Спочатку головні герої просто бавляться цим чайником, а потім їх починає спокушувати жага до збагачення. Та чи залишаться вони живими, коли їх бажання накопичити якнайбільше грошей перейде всі рамки?

"Хоч головний меседж стрічки і виглядає жорстоко – він має вам сподобатись: "Жадібність небезпечна для вашого здоров'я". Крім того, ви не лишитесь байдужими до того, як це передали на екрані актори" - Movie Nation.

Монстри на острові

"Запам'ятай цю красу як слід" - говорить головний монстр стрічки про живописні краєвиди острова, де відбувається дія стрічки. Однак про сам фільм таке не скажеш.

Стрічку знято за дитячим романом популярного в Японії письменника Хіросуке Хамада. В центрі сюжету – двоє друзів-демонів червоного і синього кольорів. Незважаючи на їх потворність, вони дуже добрі в душі. Тож коли до них потрапляє людське немовля – вони починають піклуватись про нього. Як не дивно саме від цього малюка варто чекати більшої загрози, ніж від цих монстрів. Основний саундтрек цієї стрічки – пісня з фільму Чарлі Чапліна "Нові часи" у виконанні японського співака Місіа.

Зараз ви читаєте новину «"Ми відкриваємо ворота в пекло…" - огляд кінопрем'єр 5 квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі