пʼятниця, 12 жовтня 2012 11:04

Масовка на тисячу людей: перший кримсько-татарський фільм знімають у Бахчисараї

Масовка на тисячу людей: перший кримсько-татарський фільм знімають у Бахчисараї
Радянський пілот-винищувач Амет-Хан Султан (1920-1971). Здійснив 603 успішних бойових вильоти. Особисто збив 30 літаків супротивника під час війни

У Криму знімають перший кримськотатарський фільм "Хайтарма". Для зйомок масових сцен залучили понад одну тисячу осіб з усього Криму.

"Зйомки проходитимуть на залізничному вокзалі у Бахчисараї", - розказує кастинг-директор картини Ельмар Аблаєв. - "Будемо відтворювати трагічну для всіх кримських татар ніч на 18 травня 1944 року, коли з Криму був виселений кримськотатарський народ".

У зйомках масових сцен будуть задіяні тільки літні люди, жінки та діти, для того щоб максимально передати атмосферу тих років, бо більшість чоловіків були на фронті.

На запрошення до масовки відгукнулася велика кількість кримських татар. Багато з них досі дбайливо зберігають деякі речі та предмети одягу тієї пори, у яких вони і будуть зніматися.

Фільм присвячений прославленому льотчику, двічі герою Радянського Союзу, уродженцю кримської Алупки Амет-Хану Султану. Для зйомок спорудили макет бойового літака. Також у фільмі задіяли реставровану техніку тих років.

Завершити зйомки планують протягом місяця.

"Хайтарма" - кримськотатарська запальна танцювальна мелодія. Вона вважається знаковою для цього народу.

Зараз ви читаєте новину «Масовка на тисячу людей: перший кримсько-татарський фільм знімають у Бахчисараї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі