середа, 10 жовтня 2012 22:35

Новий фільм Муратової представить Україну на конкурсі Римського кінофестивалю
6

Фото: Фото: sotacinema.com

Новий фільм Кіри Муратової "Вічне повернення. Кастинг" боротиметься від України за головний приз VII-го Міжнародного Римського кінофестивалю (РМКФ), який пройде в столиці Італії з 9 по 17 листопада 2012 року.

Всього в основну конкурсну програму РМКФ увійшли 16 картин і один фільм-сюрприз.

У цьому році Римський кінофорум запропонує кіноманам три конкурсні програми: Основний конкурс, CinemaXXI і Перспективна Італія (Prospettive Italia), а також багатообіцяючі позаконкурсні покази.

Фільм Кіри Муратової "Вічне повернення. Кастинг", що оповідає про історію чоловіка і жінки, що не зустрічалися багато років, став 21-ю картиною легендарної одеситки, творча манера якої пізнавана у всьому світі. Героїв стрічки, на перший погляд, нічого не пов'язує, вони лише колишні однокурсники. Одного разу Він приїжджає в Її місто, щоб відвідати і запитати поради у сформованій у нього життєвій ситуації: Він любить двох жінок і не знає, як вчинити...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращим українським режисером часів незалежності визнали Кіру Мураторву

"Напевно це екзистенціалізм? Може бути, - говорить режисер Кіра Муратова. - Можливо, це концептуальне мистецтво? Може бути. Пригадується також слово рімейк, у такому ось стислому в часі вигляді. Знаєте, як у музиці: гами, вправи, а в результаті, виникають фуги Баха, виникає цілісність, краса, сенс".

Продюсер Олег Кохан дуже радий, що український фільм потрапив в основний конкурс Римського кіноогляду, який динамічно набирає авторитет і вже входить у топ-5 кінофестивалів у світі.

"Вітаю з цим усіх творців фільму "Вічне повернення. Кастинг". Думаю, це оптимальний майданчик для старту картини на міжнародній арені", - сказав він.

У новій роботі Кіри Муратової, знятій у формі кінопроб як "драматургічно життєвої історії" кожна сцена знімається кілька разів у виконанні різних пар акторів. Таким чином Кіра Георгіївна знову об'єднала на одному знімальному майданчику плеяду блискучих виконавців на чолі з сузір'ям улюблених акторів: Ренатою Литвиновою і Сергієм Маковецьким, Олегом Табаковим і Аллою Демидової, Наталією Бузько та Віталієм Лінецьким, а також Георгієм Делієвим, Утой Кільтер, Юрієм Невгамонним і Геннадієм Скаргою.

Попередня картина Кіри Муратової "Мелодія для шарманки", світова прем'єра якої відбулася в основному конкурсі Московського МКФ у червні, а національна - у грудні 2010 року, стала володарем більше 10 нагород авторитетних кінофестивалів, а також кінопремії "Ніка" як найкращий фільм країн СНД і Балтики.

Зараз ви читаєте новину «Новий фільм Муратової представить Україну на конкурсі Римського кінофестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі