вівторок, 09 жовтня 2012 11:30

Перший український доку-фікшн виходить в прокат
8

Фото: ФОТО: gankafilm.com

У четвер, 11 жовтня, в український прокат виходить музичний фільм Ганки Третяк "Don't Worry!". Вона є автором сценарію, режисером стрічки, а також його спонсором. Жодних спонсорських та меценатських внесків не було.

Із стрічкою українських глядачів познайомили ще під час "Джаз Коктебелю" 2011-го, але повністю закінчили роботу над фільмом цьогоріч.

"Тема стрічки – це продовження, синтез усіх моїх проектів за останні п'ять років. Жанр картини визначаємо як музичне кіно, доку-фікшн. Сам формат уже цікавий. До цього в Україні його ніхто не використовував. Формат суто документального фільму для реалізації ідеї нам не підходив, хоча йдеться про реальні події. Це повнометражний художній фільм із постановочними кадрами. У стрічці прозвучить близько 13 треків. Декілька з них написані спеціально для фільму й стрічка стане їхньою прем'єрою. Головна ідея фільму: що б не сталося в житті – не переймайся, просто живи!", - розказала режисер минулоріч у Коктебелі.

Фільм знімався у трьох країнах: Україні, Іспанії та США. Триває 92 хвилини. У ньому зіграли реальні музиканти: іспанська співачка та ді-джей Zhanna, американський андеграунд-музикант Spogga, київський DJ MISHUKOFF та інші.

"У великих містах життя вирує і вдень, і вночі. Нью-Йорк, Барселона, Київ, всі кудись поспішають, кудись запізнюються, мають щось терміново зробити. Протистояти цьому важко й доводиться існувати в ритмі великого міста. Але деяким все таки вдається жити за власними правилами. Саме про них і йдеться у моєму фільмі. А зустрінуться вони на фестивалі Казантип", - додала автор фільму.

Зараз ви читаєте новину «Перший український доку-фікшн виходить в прокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі