пʼятниця, 19 липня 2013 09:23

"Люди часто "хавають" те, що їм диктує вітчизняна естрада" - що слухають на вулицях Львова

"Люди часто "хавають" те, що їм диктує вітчизняна естрада" - що слухають на вулицях Львова
Львів. Фото: facebook.com/fetedelamusique.lviv

Львів приєднався до всесвітнього музичного дослідження "Яку музику слухаєш ти?". Його розпочав у травні 2011 року нью-йорківець Тайлер Каллен. Свій проект назвав "Hey you! What song are you listening to?".

Нічого надзвичайного робити не довелось: він узяв відеокамеру і попрямував вулицями рідного міста. Так американець отримав відповідь на запитання: яку ж музику у своїх наушниках слухають перехожі? Відео хлопця набуло шаленої популярності в мережі інтернет. На Youtube ролик переглянули більше 2 мільйонів разів. Після цього в Тайлера Каллена з'явилося чимало послідовників з найрізноманітніших країн, континентів та міст.

До своєрідного музичного "марафону" вже приєдналися Лондон, Берлін, Сідней, Амстердам, Богота, Париж, Буенос Айрес, Токіо, Мехіко, Торонто, Москва, Київ та інші міста та містечка з усього світу. Майже скрізь ролики здобувають чималий розголос і десятки тисяч переглядів.

До руху долучився львів'янин Артем Лисак. Випускник університету імені Івана Франка взяв відеокамеру, картоновий лист із надписом "Яку музику слухаєш???" і пішов шукати меломанів. І ось тепер естафету перейняв Львів.

"Мене одразу захопила ідея перейняти музичну естафету. Не було, ані крихти сумнівів в тому, що музичні смаки львів'ян нічим не гірші за сусідів з-закордоння ", - розповів Артем Лисак. - Для полювання на меломанів обрав центр задля збереження балансу. Тут щоденно збирається велике скупчення людей з усіх районів міста. Хто задля відпочинку, а хто й працювати. На жаль, не кожен хотів відповідати на таке просте запитання, здебільшого львів'яни проходили повз".

Наразі відео "Hey You! What Song are you listening to? LVIV" переглянули понад п'ять тисяч разів. В п'ятихвилинний ролик потрапили 25 меломанів.

Серед пісень у себе на плеєрах вони назвали "Дитина" гурту "Бумбокс", "Your Body" Крістіни Аґілери, "I love you" гурту "Woodkid" , "Gangnam Style" корейського репера PSY. Українських пісень було 4, також дві аудіокниги і двоє опитаних слухали радіо.

"Я пишаюсь своїм містом, через те, що у нас хороші музичні смаки. Але не всюди так. Люди часто "хавають" те, шо їм диктує вітчизняна естрада. А пропонує вона їм, відверто кажучи "лайно". Якісну музику чомусь продюсувати береться не кожен. Напевно бізнес-ризики не випрадані".

Сам львівський послідовник Артем Лисак надає перевагу класичному рокові, альтернативному рокові та репу. Хлопець не має намірів ініціювати опитування за межами Львова. Вважає, що повинні знайтись мешканці інших міст, яких так зацікавить музичне дослідження.

"Сподіваюсь, що хвиля всесвітнього музичного марафону "попливе" містами України".

Зараз ви читаєте новину «"Люди часто "хавають" те, що їм диктує вітчизняна естрада" - що слухають на вулицях Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі