вівторок, 16 липня 2013 00:15

Глядачів обливали пивом і водою

Автор: фото: Сергій РИБАЛКО
   На рок-фестивалі "Найкраще місто" поблизу Дніпропетровська 12-14 липня проходять змагання на механічному бику. Переможець має протриматися на ньому найдовше. Атракціон привезли байкери з організації ”Харлі Девідсон Київ”
На рок-фестивалі "Найкраще місто" поблизу Дніпропетровська 12-14 липня проходять змагання на механічному бику. Переможець має протриматися на ньому найдовше. Атракціон привезли байкери з організації ”Харлі Девідсон Київ”

— Стою тут із сьомої ранку, — полтавець 19-річний Денис чекає в черзі із сотні людей перед парком відпочинку Новоселиця під Дніпропетровськом. 12 липня тут розпочинається рок-фестиваль "Найкраще місто". Денис приїхав із трьома друзями напередодні.

— Добирався стоячи в рейсовому автобусі. Водій ще й зупинявся перед кожним охочим і вибігав трамбувати пасажирів. Мене так облапали, що кістки досі болять.

Полтавцю видають перепустку у вигляді браслета й виділяють місце під намет. Усе коштує 399 грн за добу. Речі обшукують охоронці, забирають скляні пляшки. Пластикові з водою відкривають — перевіряють, чи не горілка.

Серед учасників заходу — гурти "Скорпіонс", "Мумий Тролль", "Сплин", "Би-2", "ВВ".

— О, поставили цілих чотири сцени в різних місцях. Напевно, щоб музикою один одному не мішали, — вивчає схему фестивалю 19-річний Сергій Івненов із Донецька. — Тільки виступи на них майже одночасно, хоч розірвися. Сподіваюся, главні зірки опоздають, щоб туди й туди побігти.

Територія парку займає 3 тис. кв. м. Приїхали близько 70 тис. осіб, найбільше — молоді. Частина оселилася в готелях Дніпропетровська, решта — в наметовому містечку.

Центральною дорогою проїжджає колона байкерів, близько 1,5 тис.

Зупиняються біля пляжу, мотоцикли накривають брезентом, поряд ставлять намети.

— Це найбільша зареєстрована колона байкерів в Україні. Її занесли в Книгу рекордів Гіннеса, — говорить чоловік у шкіряних чорній сорочці на голе тіло й штанях. Не називається. — Приїхали з усенької України та ще восьми країн світу. Популяризуємо байкерську культуру.

Фестиваль відкриває гурт "Танок на Майдані Конґо". Близько 8 тис. осіб сходяться слухати їх. Над майданом перед головною сценою організатори встановили труби. За хвилину від спеки поливають гостей водою.

У суботу біля кіоску "Індійські ласощі" скурює чотири цигарки 46-річний Сергій Олександрович із Кривого Рогу.

— Сказав дружині, що у відрядження поїхав. А тепер не знаю, як оправдуватися буду, бо татушку зробив, — показує ящірку на передпліччі. — В "Аеротату" по п'яні зайшов.

— Дурак, это не настоящая татуировка. Ее наносят краской из пульверизатора, — 23-річний Михайло Півень із Москви надпиває пиво з пластикового стаканчика. — Она сойдет через две недели или когда спиртом вытрешь.

Ввечері на виступі російського гурту "Ленинград" чоловіки стають колом, підспівують приспів до "Все буде". Із бляшанок обливають усіх пивом. Дівчата, які танцюють поруч, з криком тікають. Біля сцени танцює чоловік у червоних шортах з написом "Культуру в жопу".

— Слухай Шнура, й усе буде просто офігєнно! — кричить він, махає руками й підстрибує.

Фестиваль закриває у неділю німецька група "Скорпіонс".

Площу навколо сцени повністю заповнили. Молодь сідає на траву. За годину до виступу починається злива, вітер перевертає намети, зриває банери. Вода на полі місцями сягає щиколоток, на небі — блискавки, виступ затримують.

— Пішли вони, зірки, блін. Дощика злякалися, — перекрикує вітер 40-річний Павло Арсенійович із Дніпропетровська. Стоїть біля приятеля у мокрій футболці із зображенням групи "Скорпіонс". — Ради них мокну, а їм байдуже. Валим додому.

Хапає друга за плече й тягне до виходу. За ними розходиться половина глядачів. Залишаються жителі наметового містечка. Виступ рокерів починається за 40 хв., коли дощ стихає.

Зараз ви читаєте новину «Глядачів обливали пивом і водою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути