пʼятниця, 15 листопада 2013 14:07

Львівський балет "Життя" зняв кліп-римейк на фільм режисера Вуді Аллена
11

Фото: Фото надані організаторами

4 листопада у Львові презентували відеороботу відомого балету "Життя" під керівництвом Ірини Мазур. Кліп "Опівночі у Львові" - це своєрідний музично-танцювальний римейк на фільм знаменитого режисера Вуді Аллена "Опівночі в Парижі".

"В кіноісторії Аллена на екрані оживають Фіцджеральд, Хемінгуей, Далі, Пікассо, Гоген. А у кліпі балету "Життя" містична сюжетна лінія закручується довкола інших, проте не менш значущих постатей – легендарних львів'ян Івана Франка, Івана Труша, Леопольда фон Захер-Мазоха, полковника Альфреда Редля. А також - Оноре де Бальзака, Ференца Ліста, Фредеріка Шопена, Жорж Санд і навіть Казанови та графа Каліостро. Усі вони, за історичними джерелами, свого часу були у місті Лева. Львів завжди був богемним містом, містом кохання і натхнення, тому не дивно, що воно приваблювало геніїв", - каже керівник балету Ірина Мазур.

Для того, щоб передати особливу атмосферу богемного Львова минулих років, артисти танцювали на бруківці у коштовних костюмах, їздили на кареті та на раритетному "Мерседесі". А у музиці, яка супроводжує танець артистів, чути львівський джаз у виконанні знаної у 1930-х роках молодіжної "Джаз-капели Яблонського" та голос співачки Ренати Богданської.

Зараз ви читаєте новину «Львівський балет "Життя" зняв кліп-римейк на фільм режисера Вуді Аллена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі