Ексклюзиви
вівторок, 25 лютого 2014 17:05

Львівське видавництво в знак протесту видасть книгу російською мовою

Львівське видавництво в знак протесту видасть книгу російською мовою

Львівське Видавництво Старого Лева вперше за 11 років видасть книгу російською мовою. Редакція прийняла таке рішення в знак протесту протести проти утисків російськомовних українців. 23 лютого Верховна Рада скасувала закон про регіональні мови. Також звучали пропозиції заборонити трансляцію російських телеканалів в Україні.

"Я не прихильник мовного закону Колісніченка -Ківалова. Але я захищаю звичайних російськомовних людей. Вони так само стояли на Майдані, виборювали свої права. Я українка, моя професія - українська мова. Я говорю українською, пишу українською. Але я не можу бачити і чути цієї спекуляції на мовному питанні. Я не можу зрозуміти політиків - чого вам треба? Вам потрібно, щоб ідеологи Кремля взяли пас і розігрували м'яч на своєму полі? Якщо зараз забороняти все російське, це буде не кращим, що робили раніше інші депутати. Можливо, наші дії стануть хорошим прикладом для колег із сходу. І вони вперше почнуть видавати книги українською" - каже редактор "Видавництва Старого Лева" Мар'яна Савка.

Навесні у видавництві вийде українською та російськими мовами книга одеситки Зої Казанжи "Если бы я была...".Це збірка коротких життєвих оповідань.

"Авторка була дуже рада такій ідеї, вона активний учасник Майдану, має багато прихильників у рідній Одесі"- додає Мар'яна Савка.

У видавництві Старого Лева видають близько 50 видань щороку. Найбільше - дитячої літератури. Книги неодноразово отримували міжнародні премії та нагороди.

Зараз ви читаєте новину «Львівське видавництво в знак протесту видасть книгу російською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі