вівторок, 08 січня 2013 17:05

Львівська шопка зачарувала гостей Донбасу
12

Фото: Фото: Павло Паламарчук

Четвертий рік поспіль на площі Ринок у Львові на різдвяні свята відкрилася жива шопка. Влаштовує її холдинг емоцій "!Фест". Особливістю цієї шопки є те, що усіх персонажів грають живі люди та тварини. Сама шопка розташована неподалік фонтану Діани. Зроблена із дерева. В середині неї сидять троє царів, Діва Марія, ангел та пастушок. В руках Марія тримає ляльку, яка зображує новонародженого Ісуса Христа. Крім того біля біблійних персонажів стоять троє овець та віслюк. Кругом все заставлене стогами соломи.

"Сидіти тут зовсім не нудно, - розповів один із учасників дійства. - Весь час підходять туристи, фотографуються. Та й з тваринами весело. Весь час норовлять втікти звідси. Доводиться стримувати їх. Та й тепло тут. З двох боків поставили обігрівачі. Тож від холоду ми не страждаємо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Різдвяному ярмарку у Львові продають саморобні сувеніри й розливають глінтвейн

За словами організаторів живої шопки, її зробили в пізнавальних цілях. Адже до Львова приїжджає багато туристів, які не знають про особливості святкування Різдва на Галичині. Тварин позичили у одного фермера.

Весь час біля шопки звучать колядки. Раз в годину один із царів трубить в трубу. Після цього всі учасники тричі кажуть "Христос народився!" та вітають всіх із Різдвом.

"Така шопка дуже оригінальна, - розповіла туристка з Луганська Марія Куринкіна. - В нас Різдво майже не святкують. Та й про те, що таке шопка мало хто чув та знає. А з такими живими царями можна навіть поговорити. Вони нам розповіли з чоловіком про шопку, як у вас тут святкують".

Зараз ви читаєте новину «Львівська шопка зачарувала гостей Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі