середа, 07 грудня 2011 11:28

Луганська газета повинна заплатити 250 тисяч за публікацію виступу депутата

Луганська газета повинна заплатити 250 тисяч за публікацію виступу депутата

"Луганськтепловоз" виграв суд за позовом, поданим проти газети "XXI століття" і депутата Луганської обласної ради від КПУ Владислава Кривобокова через публікацію "Відродимо завод - відродимо місто?".

Про це повідомляє "Східний варіант" з посиланням на Юрія Юрова, шеф-редактора газети "XXI століття". За словами Юрова, стаття Владислава Кривобокова була опублікована 1 грудня 2010 року, однак "Луганськтепловоз" подав позов про захист ділової репутації та відшкодування моральної шкоди не відразу.

Справу слухала суддя Жовтневого райсуду м. Луганська А. Е. Дідоренка. На судовому слуханні не було ні представника редакції, ні депутата Владислава Кривобокова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичне інтернет-кафе оштрафували на 14,5 мільйонів гривень

- Рішення було прийняте, поки я перебував у відпустці, я не встиг навіть написати свої заперечення щодо позову. Я наполягаю на тому, що публікація - це думка офіційної особи, депутата Луганської обласної ради та редакція не повинна нести відповідальності за його думку, - підкреслив Юрій Юров.

Сам Владислав Кривобоков підкреслює, що в статті "Відродимо "Луганськтепловоз" - відродимо місто?" викладені оціночні судження, думка, переконання автора, критична оцінка певних фактів і недоліків, що стосуються діяльності окремих осіб підприємства, а не діяльності ВАТ "ХК "Луганськтепловоз" в цілому.

Суд ухвалив рішення стягнути зі співвідповідачів - Юрія Юрова і Владислава Кривобокова - 500 тисяч гривень як компенсацію позивачеві, по 250 тисяч з кожного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильців за голодування можуть оштрафувати

Юрій Юров підкреслив, що апеляція у справі вже подана.

- Рішення прийняте, я вважаю, незаконно. Сума компенсації просто безпрецедентна, для редакції вона непідйомна, рішення суду може призвести до банкрутства підприємства. Але, тим не менш, ми не стали робити будь-яких політичних заяв. Ми розраховуємо на мирне врегулювання конфлікту, - розповів шеф-редактор.

Згідно зі ст. 42 Закону про пресу "Редакція, журналіст не несуть відповідальності за публікацію відомостей, які не відповідають дійсності, принижують честь і гідність громадян і організацій, порушують права і законні інтереси громадян або являють собою зловживання свободою діяльності друкованих засобів масової інформації і правами журналіста, якщо .. . вони є дослівним відтворенням офіційних виступів посадових осіб державних органів, організацій та об'єднань громадян".

Зараз ви читаєте новину «Луганська газета повинна заплатити 250 тисяч за публікацію виступу депутата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути