Ексклюзиви
середа, 03 липня 2019 21:45

Лідер грабіжників переймається за заручників, а з касиркою поводить себе як сором'язливий хлопчик.

4 липня на українські екрани виходить комедійна драма "Стокгольмський синдром" режисера Роберта Бурдо.

Угрупування озброєних злочинців з Америки намагається пограбувати банк у шведській столиці Стокгольмі. У них це виходить невпевнено, а часом навіть кумедно. Лідер грабіжників Ларс Ністром переймається за заручників, а касиркою поводить себе як сором'язливий хлопчик. Це їхня перша справа, вони намагаються наслідувати кіногероїв з бойовиків. Касирка відчуває симпатію до Ларса, розуміє, що в того складна життєва ситуація. "Я довіряю йому більше, аніж поліції", - каже жінка. Злочинці тримають співробітників банка у заручниках протягом 6 днів. Усі 4 працівники стають на захист грабіжників, за сюжетом.

Автор: variety.com
  Персонаж Ітана Гоука бачив пограбування лише в кіно, тому одягнувся як ковбой з екрану
Персонаж Ітана Гоука бачив пограбування лише в кіно, тому одягнувся як ковбой з екрану

Фільм оснований на реальних подіях. Саме після цього пограбування у психології з'явився термін "стокгольмський синдром". Означає психологічний стан, що виникає при захопленні заручників, коли жертви починають симпатизувати і навіть співчувати своїм загарбникам або ототожнювати себе з ними.

Головні ролі виконали Ітан Гоук, Нумі Рапас, Марк Стронг та Марк Рендалл. Гоук вже працював із режисером Робертом Бурдо над фільмом "Народжений для суму" у 2015-му. Розповідає історію життя джазового трубача Чета Бекера.

Стокгольмський синдром – популярна тема у кіно та літературі. Найвідомішим прикладом твору про цей психологічний феномен можна вважати казку "Красуня і Чудовисько" Габріель Сюзанни Барбо де Вільньов та її численні екранізації. Цим синдромом можна пояснити і сюжет кінофільму "Кінг Конг".

Зараз ви читаєте новину «Лідер грабіжників переймається за заручників, а з касиркою поводить себе як сором'язливий хлопчик.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі