четвер, 06 грудня 2012 16:05

"Легше вмерти, ніж пережити це" - огляд кінопрем'єр 6 грудня

Кадр з фільму "Рейс". Фото: kinoafisha.ua

Серед фільмів, що вийдуть в цей вікенд, не зустрінеш тільки дитяче кіно. Головні прем'єри вихідних, за традицією, прийдуть на наші екрани з Голівуду: "Рейс" (від автора "Фореста Гампа" та "Полярного експресу") та ромком "Чоловік нарозхват". Початок зими ознаменує також новорічна комедія "Зі мною ось що відбувається" і два "милі" жахастики, для тих, хто живе в передчутті кінця світу.

Рейс

"Пристрелиш мене, чи даси зайти? Давай заходь – пристрелю тебе в середині" - сказав головний герой своєму адвокатові.

В центрі сюжету – пілот-алкоголік, який ніяк не може позбавитись своєї залежності. Одного разу він героїчно рятує літак від катастрофи. Коли ж після цього інциденту починається розслідування, стає загальновідомою "темна сторона" його особистості. Постає питання: а чи зміг би він врятувати літак з пасажирами, якщо б в цей момент був тверезим? Щоб відповісти на нього – героєві знадобиться більш ніж дві години екранного часу.

"Цей фільм – один з головних претендентів на звання найяскравішої стрічки сезону. Він заслуговує на оплески вже хоча б тому, що підняті в ньому проблеми важливі і серйозні" – The New York Times

Чоловік нарозхват

"У мене син і я повинен нарешті стати батьком" - характеризує себе головний герой фільму. Джордж звик бути переможцем. Він надто привабливий для того, щоб лишатись в самотності, без коханок і подруг-на-один-вечір. Зворотна сторона такого "таланту" - йому зовсім не щастить зі своєю власною сім'єю. Щоб якось виправити це, чоловік відчайдушно намагається налагодити контакт зі своїм малолітнім сином. Для цього він влаштовується тренером в шкільну збірну по футболу, де грає його малий. Однак з цього моменту він втрачає спокій від численних "мамочок" малолітніх футболістів, які закохались в красеня-тренера.

"Це надто зворушлива драма про примирення сім'ї загорнута в упаковку такого собі спортивного кіно з домішкою женоненависницької романтичної комедії" – Variety.

Кімната 1303

"Квартири не вбивають людей – людей вбивають люди" - привідкриває головну інтригу стрічки один з її персонажів.

Зловісна квартира під номером 1303 не дає спокою всім сусідам. Регулярно до неї заселяються молодиці, котрі зрештою закінчують життя самогубством. Так трапляється буквально з кожною новою жителькою. Однак про це не знає головна героїня цієї стрічки, для котрої ці апартаменти стають чимось на кшталт нового етапу в житті. Проте, чи продовжиться її життя після новосілля…

"Який сенс в тому, щоб перезнімати в Америці малоефектний японський жахастик? Якщо б зараз був 2002 рік – я б міг таке собі уявити" - Beyond Hollywood.

Зі мною ось що відбувається

"Спочатку кожна людина – і хороша і погана. А потім вже якось саме складається – якою їй бути" - описує свою нехитру філософію героїня першої новорічної комедії цієї зими.

Дія відбувається протягом останніх днів року. Жахливі московські пробки, під час яких люди розмовляють про всілякі дрібниці. Адже все життя проходить (а може і вже пройшло) в подібних дрібницях. В центрі сюжету – чоловік, котрий заплутався в навколишньому світі, в своїх почуттях і бажаннях. Це трохи меланхолічна історія про те, куди котиться світ і де при цьому лишаються люди, котрі за ним не встигають.

"На перший погляд це скромна лірична замальовка, проте стрічка не настільки проста" – Kinometro.ru

Грозовий перевал

"Я хотів подивитись тобі в очі, звести рахунки з минулим, а потім покінчити життя самогубством…" - промовляє головний герой, зустрівшись зі своєю коханою після довгих років розставання. Досить несподівана трактовка класичного роману Емілі Бронте.

Дія розгортається в кінці XVIII століття. Землевласник якось приводить додому чорношкірого хлопчика, якого він підібрав в портовому місті. Між цим хлопцем та наймолодшою дівчиною в сім'ї починається роман. Спочатку це просто підліткова гра, проте скоро вона переростає в справжню пристрасть. Однак патріархальні правила, за якими живе ця родина, створюють як для самого хлопчика, так і для його роману з дівчиною великі складнощі.

"Від всієї поезії, яку зустрічаєш в романі, в фільмі не залишилось і сліду" - New Yorker.

Колекціонер 3

"Легше вмерти, ніж пережити це…" - описує головний герой страждання, які доводиться пережити жертвам маніяка на ім'я Колекцонер. Таємничий маніяк на прізвисько Колекціонер полонив нещасну дівчину Олену. Порозважатись з нею кіллер вирішує в наступний спосіб: пускає на неї тарантулів, кидає в неї ножі, прив'язує її верх ногами тощо. Колекціонер любить смакувати знущання. Зазвичай всі його жертви вмирають, і лише одному хлопцеві якось вдалось лишитись в живих. Саме він і відправляється на спасіння Олени. Та чи вдасться йому вийти живим від Колекціонера вдруге…

"Нудний, дуже передбачуваний фільм навіть за стандартами цього передбачуваного жанру" – Washington Post

Заміж на два дні

- А я й повірив, що такій дівчині, як ти міг сподобатись такий чоловік, як я… який же я дурень.

- Ти просто опинився не тому місці не в той час – підло відповідає головна героїня, що використала для своїх підступних планів першого зустрічного.

Так вже склалось в сім'ї Ізабель, що всі її родичі щасливо одружувались лише з другого разу. В перший раз все в них не складалось. Тож, для того, щоб залишитись на завжди з хлопцем, якого вона щиро кохає, Ізабель вирішує "сходити" заміж за першого зустрічного бовдура. Таким чином прокляття, що лежить на всій її родині, спрацює і після цього вона щасливо заживе зі своїм коханим. Однак подібна романтична пригода обертається для неї справжнім випробуванням.

"Хімія" між головними героями стрічки особливо відчувається в другій половині фільму. Режисерові вдалось знайти золоту середину між розкриттям персонажів та ситуативною дещо гламурною комедією" – Variety.

Зараз ви читаєте новину «"Легше вмерти, ніж пережити це" - огляд кінопрем'єр 6 грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua