Ексклюзиви
четвер, 21 червня 2007 14:38

Кустуріца вклонився Довженку в Москві

21 червня фільмом Кустуріци "Заповіт" відкривається 29-ий Московській міжнародний кінофестиваль (ММКФ).

"Я спеціально привіз свій фільм до Москви, тому що вважаю що у російського і сербського кіно одне коріння. Ще коли я навчався у Празі, своїх ідолів я знаходив у російському кіно. "Заповіт" - це мій особистий уклін Довженко", - сказав Кустуріца.

"В основі мого фільму дуже проста ідея, - сказав Кустуріца, - дід дає заповіт онукові - продати корову, привезти ікону і знайти собі наречену. Це, звичайно, казка, але цей жанр, як мені здається, може підказати вихід людям з скрутного сьогоднішнього становища. Красива казка зі щасливим кінцем. І це мій найбільший внесок в психотерапію, в поліпшення людства. Говорять, що 70% психічнохворих виліковує музика Моцарта. Я, звичайно, не Моцарт, але йду цим же шляхом".

Що стосується своїх майбутніх проектів, то, за словами Кустуріци, він збирається зняти фільм про історію мексиканської революції, а ще один фільм зняти в Росії, пише РІА "Новини".
Зараз ви читаєте новину «Кустуріца вклонився Довженку в Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі