Ексклюзиви
понеділок, 25 червня 2012 15:17

"Країна мрій" відбулася з футболом, але без фанів
23

На "Країні мрій" кожен може влаштувати собі сцену
Фото: Фото: Ольга Скороход
Різноманіття рукотворних виробів, як завжди, вражає
Французів зацікавила бандура

22-23 червня на Співочому полі у Києві відбувся вже дев'ятий етнічний фестиваль "Країна мрій".

На другий день фестивалю, в суботу, прийшло значно більше відвідувачів. За даними організаторів, цьогорічну "Країну мрій" відвідало близько 10 тисяч людей.

Незважаючи на те, що фестиваль був включений до офіційної програми "Євро-2012", ажіотажу серед фанів він не викликав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В Голосі країни не перемагають особистості, бо їх оцінюють збоченці", - Олег Скрипка

Учасник козацької ватаги з "Мамаєвої слободи" Богдан Шрамко каже, що іноземцям цікаве українське традиційне мистецтво, але на фестивалі гостей з-за кордону не багато.

"До нас приходив сьогодні Сашко Лірник і просто тут розповідав три гарних казочки, - говорить далі. - Одну – про козака Сабайдона – про те як він рятував бідну дівчину від того, щоб вона перестала бути відьмою. І саме тоді сюди прийшли африканці. І це було дуже гарне дійство, бо вони були акторами. Хлопець грав Сабайдона, а дівчина – ту, яку він рятує. Вони спочатку нічого не зрозуміли, але потім були такі щасливі. Все це було дуже класно!".

На імпровізованій сцені Шпилясті кобзарі – учасники ІІІ Кобзарського слему

Керівник етно-колективу "Буття" Олег Бут каже, що закордонних футбольних фанатів майже немає — їх цікавить футбол, а не автентика.

Олег продає аудіозаписи української етнічної музики, вигукуючи: "Вас цікавить давня українська музика?"

"Так я відсіюю тих, хто мені не потрібен. Я ж відразу бачу тих, хто етнічну музику не любить. Таким я говорю: "Приходьте тоді, коли зацікавитеся". Часом, приходять", - жартує він.

Водночас нарікає на програму фестивалю: "Цьогорічна "Країна мрій" відрізняється від попередніх у гіршу сторону. Не було людини, яка відбирала б гурти до музичної програми. Раніше цим займалася Наталка Скрипка, але зараз не має такої можливості — троє малих дітей. Тому й виходить, що цього року дуже мало колективів, які співають автентичну музику. На танцювальній сцені виступають буквально 3-4 колективи, які справді проводять майстер-класи. Решта — просто грає музику, під яку люди танцюють те, що хочуть".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузинські музиканти з "Mgzavrebi" скандували "Слава Україні" та заспівали українською у Луцькому замку

У програмі цьогорічного фестивалю традиційно діяли літературна сцена та книжковий ярмарок, алея майстрів, українсько-японський центр, дитяча галявина, три малі сцени та кобзарський майданчик. Крім того, немало розваг пропонували поза майданчиками — стрілянина з лука, майстер-класи з ремесел, спонтанні сцени і т. д.

Новинкою фестивалю став показ колекцій українського етнічного та старовинного одягу молодих українських дизайнерів, які творять в стилі "Етно".

Увечері основне дійство розгорнулося на головній сцені. Тут виступили київський гурт "Астарта", французький MA VALISE та грузинський Mgzavrebi.

Грузини підготували сюрприз — виконали а капела "Реве та стогне Дніпр широкий"

Традиційно закривали фестиваль ВВ та Ле Гранд Оркестра. Цього разу вони виступили разом зі скрипалем-віртуозом Василем Попадюком, який нещодавно став для України відкриттям, хоча вже давно здобув світову славу.

Опісля всі охочі могли залишитись на перегляд матчу "Іспанія-Франція", який транслювався на екрані головної сцени та моніторах.

Зараз ви читаєте новину «"Країна мрій" відбулася з футболом, але без фанів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі