вівторок, 28 червня 2011 17:29

"Скрипка проводить "Країну мрій" - чекай дощу" — відвідувачі фестивалю
45

Фото: Фото: Ольга Камєнєва

Вихідними у Києві пройшов щорічний восьмий міжнародний етнофестиваль Олега Скрипки "Країна мрій". Впродовж двох днів йшов дощ, тому людей було менше ніж зазвичай.

Традиційно о 10-й ранку відкривалась книжкова ярмарка, на якій можна було купити новинки українських видавництв, та виставка майстрів. Українські вишиванки, сувеніри з дерева, обереги з соломи, іграшки та прикраси продавці ховали під плівку, самі вдягали поліетиленові плащі. Гості роззувалися й ходили босоніж, завбачливі приходили у гумових чоботях.

"Це вже народна прикмета: Скрипка проводить "Країну мрій" - чекай дощу. Минулого року хоч не затяжний був, пройшов за півгодини, сонечко вийшло й далі гуляли. Цього року ось не кінчається просто. Але я все одно не піду, білорусів "Осиміру " хочу дочекатися. Вони останні сьогодні співають. Заради них і їхала", - зауважила студентка дніпропетровського університету Галина Мельник.

Другий рік вхід на фестиваль платний. Квиток на один день коштував 50 грн, на два — 80. На відміну від минулого року, на території фестивалю продавали алкоголь. 50 грн коштував літр гречаної медовухи, 100 - квіткової.

Увечері під час концерту відвідувачі кидають парасолі й більше не зважають на дощ.

"Нам з вами дуже пощастило. Ми живемо в час, коли можна вирішити, ким ми є: нація, яка  має самоповагу в світі чи культурно-розважальний придаток до незрозуміло якої влади", - зазначив лідер гурту "Тартак" Сашко Положинський.

На фестивалі виступав з дуетом "АСТАРТА". Глядачі кличуть їх на біс. Пісню "Понад хмарами", яку раніше виконував із Катьою Чілі, Положинський  співає із заплющеними очима. Ледве стримує сльози й трішки змінює текст. Замість "Тепер ти маєш щось казати, Катя!" лунає "Тепер ти мала б щось казати, Таня!".

Два тижні тому у автомобільній аварії загинула його колишня дівчина модель Тетяна Канюка. Вони були у добрих, дружніх стосунках.

У двох молодих дівчат у вишиванках, які стоять біля самої сцени, по щоках котяться сльози.

"Він ще ніколи в житті так прекрасно цю пісню не співав", - зазначили вони.

Через дощ деякі сцени так і не відкрилися, багато продавців йдуть раніше.

"Завтра ми плануємо, що буде сонце й повноцінний день", - сказав співорганізатор фестивалю Павло Скорняков.

Зараз ви читаєте новину «"Скрипка проводить "Країну мрій" - чекай дощу" — відвідувачі фестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі