вівторок, 17 серпня 2010 18:55

На Волині встановили черговий пам"ятник героям УПА (ФОТО)

"16 серпня у селі Гаражджа, недалеко від Луцька, з ініціативи ветеранів УПА, встановили пам"ятник героям повстанської армії. До цього часу тут стояв березовий хрест, оскільки для встановлення постаменту не було спонсорів. Тут також двічі проводився етнофестиваль "Бандерштат". На цьому місці колись полягло багато воїнів УПА", - розповіла Gazeta.ua голова Волинського осередку "Національного альянсу" Майя Москвич, 20 років.

Протягом 5 років досліджень, ветеранам повстанської армії вдалося дізнатися лише вісім імен героїв, які поклали свої кістки на цьому місці.

Ініціатива встановлення постаменту на місці загибелі повстанців належить мешканцю Гаражджі, ветерану УПА Володимиру Доманському.

"Він протягом 5 років збирав відомості про загиблих повстанців у своєму рідному селі Гаражджі. Тут у листопаді 1946 року енкаведисти оточили криївку, у якій були упівці. Радянські військові запропонували їм здатись, але повстанці не пішли в полон, підірвавши себе гранатою", – пояснив голова волинського Братства ветеранів ОУН-УПА Василь Кушнір.

Після відкриття постаменту місцевий священик відправив панахиду за загиблими. На свято також прийшли місцеві козаки та "Національний альянс".

"Достеменно невідомо у скільки обійшовся пам"ятник, оскільки меценат захотів залишитись у тіні і попросив не називати його імені. Натомість, ветерани пообіцяли, що будуть і надалі працювати над вшануванням героїв України", - розповіла Москвич.

Нагадаємо, що 16 серпня в Маневичах Волинської області невідомі вдруге облили фарбою пам'ятник Володимиру Леніну.

Зараз ви читаєте новину «На Волині встановили черговий пам"ятник героям УПА (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути