субота, 23 червня 2012 15:23

Через "Євро-2012" на "Країні мрій" у Києві пусто
14

Фото: Фото: Тарас Подолян

22-23-го червня на столичному Співочому полі проходить етнічний фестиваль "Країна мрій".

Його територія починається від музею Івана Гончара. Тут на подвір'ї працює літературна кухня, де письменники готують "кашу з сокири" і пригощають нею відвідувачів.

Програму "Літературної Країни мрій" організували Брати Капранови. В її рамках діє книжковий ярмарок та Велика літературна сцена. На останній пропонують послухати вірші гагаузькою чи болгарською мовами, зустрітися з відомими письменниками.

Тут у суботу Антін Мухарський виступить із проектом "Лагідна українізація" і заспіває "блатні пісні на український лад". Вхід на саме Співоче поле, де розташувалися музичні сцени, коштує 50 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На "Країні мрій" варитимуть кашу з сокири

"Страшно ходить, так пусто, - каже учасник київського фольклорного гурту "Буття" Василь Бут. Він ходить серед відвідувачів і продає диски свого колективу. - "Країна мрій" ніколи у п'ятницю не була, тільки на вихідних. Цього року чомусь не дозволили проводити в неділю, бо на "Олімпійському" буде матч. Мало людей через те, що чимало молоді тусується у фан-зоні "Євро-2012". Зате майстрів більше ніж покупців. Не привезли автентичних колективів із сіл, які раніше виступали на Зеленій галявині. Дуже шкода. Бо це основа всього, що тут відбувається. Ми у бабусь вчимося, записуємо від них пісні, знайомимося на "Країні мрій", а потім їдемо до них в експедицію".

Вперше на фестивалі з'явилася кримська фольклорна сцена. На ній можна послухати кримськотатарських музикантів та подивитися їхні народні танці. У п'ятницю програма Великої музичної сцени зсунулася на 45 хвилин. Гурт "Танок На Майдані Конго" представив спеціально підготовлену до фестивалю програму - виконав свої хіти спільно з гуртами "Атмасфера", "Веселі вуйки" та молодим кобзарем Ярославом Джусем.

Зіркою першого дня став психоделічний колектив зі Стамбула "BabaZula". Після концерту глядачів запросили на перегляд матчів.

Зараз ви читаєте новину «Через "Євро-2012" на "Країні мрій" у Києві пусто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі