субота, 21 листопада 2020 12:35

Комплекс Бога - коли хочеш керувати чиїмось життям і робиш це

Автор: Валерій Шмаков
 

"Коллекціонер" Джона Фаулза - книжка про психологію людей, про протистояння наївності і закомплексованості - говорить журналістка Оксана Зьобро. В інтерв'ю журналу "Країна" вона зізнається, що має особливі сентименти до книжок та серіалів про маніяків і психологію вбивств.

"Ця книжка потрапила мені до рук випадково. Підлітком побачила у знайомого видання, обкладинка якого мені сподобалася (я часто обираю книжки за обкладинками), взяла почитати – і пропала. Відтоді перечитала все, що можливо було знайти, Фаулза. От тільки щоденники його, мабуть, читати було зайвим, бо виявилося, що для мене і для нього "Колекціонер" – про різне. Років 10 ніяк не можу це пережити.

Для мене ця книжка – про психологію людей, і те, чому вони стали такими і не інакшими, про бажання володіти, про комплекс бога, коли не просто хочеш керувати чиїмось життям, а береш і робиш це, про протистояння наївності і закомплексованості.

Автор: Валерій Шмаков
  Головний герой закохується в дівчину, але замість того, щоб просто познайомитися з нею, він вирішує зробити її експонатом своєї колекції
Головний герой закохується в дівчину, але замість того, щоб просто познайомитися з нею, він вирішує зробити її експонатом своєї колекції

Головний герой закохується в дівчину, але замість того, щоб просто познайомитися з нею, він вирішує зробити її експонатом своєї колекції – викрадає і ув'язнює її. Він щиро переконаний, що вона його полюбить, адже тепер, коли вони наодинці, вона побачить його "справжнього". Вона ж якраз і бачить його справжнім, тим, у кому нема місця для любові. Фаулз описує події так, як переживає їх Фредерік, і як бачить їх Міранда. І ця прірва між двома світоглядами та життями і допомагає зрозуміти їх обох та те, якими різними можуть бути дві сторони однієї події і якими різними можуть бути люди і їхні мотиви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Драма людини прихована за маскою служіння вищій цілі

Чесно зізнаюся, маю свої особливі сентименти до книжок та серіалів про маніяків і психологію вбивств. Особливо, коли це – лише сюжетна оболонка, а сенс глибший і своїм корінням тягнеться до мотивації і психології кожного. "Колекціонер" – прекрасний приклад цього", - розповіла Оксана Зьобро.

Інтерв'ю з Оксаною Зьобро читайте в журналі "Країна".

Оксана Зьобро народилася 15 березня 1988 року у Львові.

У 2010 році закінчила факультет журналістики ЛНУ ім. І. Франка. З 18-ти років працювала журналісткою, зокрема керівницею відділу культури газети "Високий Замок".

З 2013 року працює у "Видавництві Старого Лева". Зараз - керівниця відділу PR & Marketing "Видавництва Старого Лева".

Любить читати, збирає книжки про Фріду Кало.

Зараз ви читаєте новину «Комплекс Бога - коли хочеш керувати чиїмось життям і робиш це». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі