понеділок, 18 березня 2013 14:07

Комікс про Голодомор та "Мама по скайпу" найбільше цікавили німців на українському стенді у Ляйпцигу

  Обкладинка видання "Українські зошити"
Обкладинка видання "Українські зошити"

17 березня у Ляйпцигу завершився книжковий ярмарок. Його головною темою цього разу була "Література з Польщі, України та Білорусі", яку представили не лише новими книжками, а й літературними презентаціями за участю авторів, поетичними вечорами та подіумними дискусіями. Серед книг, представлених на українському стенді, є фаворити, що завоювали найбільшу увагу німецького читача, пише сайт Форуму видавців.

Про це повідомив програмний директор Форуму видавців Гриць Семенчук. Він, зокрема, зазначив, що німецькі читачі найчастіше брали з полиць стенду збірку оповідань "Видавництва Старого Лева" "Мама по скайпу" та комікс "Українські зошити" італійського художника Іґорта про Голодомор.

"Мама по скайпу" – дітище авторки і співзасновника видавництва Мар'яни Савки. Вона упорядкувала цю збірку. Прикметно, що книга була задумана якраз під час Ляйпцизької виставки минулого року. У ній одинадцять оповідань від сучасних українських авторів про проблему комунікативного розриву між дітьми і дорослими. Зокрема - коли батьки на заробітках. Збірка розпочала у суспільстві розмову про дуже болючу проблему трудової міграції, заручниками якої стають діти. Німецькомовне видання „Мами по скайпу" підтримав Фонд Роберта Боша.

"Українські зошити" - французький комікс про Голодомор і ностальгію за СРСР. Це серія спогадів у малюнках про історію України, зібрана італійським художником Іґортом, який мешкав кілька місяців у Дніпропетровську, Криму та Києві. За жанром це швидше новела у малюнках.

Зараз ви читаєте новину «Комікс про Голодомор та "Мама по скайпу" найбільше цікавили німців на українському стенді у Ляйпцигу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі