середа, 04 жовтня 2017 16:16

Колишній музикант "Океану Ельзи" розповів про новий проект

Колишній басист"Океан Ельзи" та Esthetic Education Юрій Хусточка репетирує в Києві зі своїм свіжим проектом StereOrpheo.

Музикант живе у Франції. Під час короткого візиту в Україну розповів інтернет-журналу live.karabas.com про роботу в новому колективі.

Крім Юрія Хусточки до складу StereOrpheo входять актор театру "ДАХ" Дмитро Ярошенко, барабанщик Андрій Надольський — екс-Pianoбой та клавішниця Марина Вознюк.
"Учасником групи також можна назвати мою дружину Елен. Вона робить візуальне оформлення, - розповідає Юрій Хусточка. Ми встигли записати три пісні і працюємо далі. Але відбувається все не дуже швидко, тому що я і наша клавішниця Марина Вознюк живемо у Франції, а Діма і Андрій в Києві. До того ж для запису потрібно зловити певний момент".

Автор: https://live.karabas.com
  Учасники StereOrpheo Юрій Хусточка, Андрій Надольський (посередині), Дмитро Ярошенко
Учасники StereOrpheo Юрій Хусточка, Андрій Надольський (посередині), Дмитро Ярошенко


Початком StereOrpheo музиканти називають знайомство Дмитра Ярошенка і Юрія Хусточки в Парижі.

Він там зависав. Складали якісь пісеньки. Потім перетнулися з художником Микитою Кравцовим, який запропонував зробити спільний проект для його виставки. За великим рахунком StereOrpheo можна вважати його проектом.

Пам'ятаю, я ще спочатку крутив носом - ми зробили пісню, і мені не дуже хотілося її віддавати. А потім з'явився Антон Слєпаков із "Вагоновожатих". Він надіслав записаний на диктофон текст, я його вставив в інструментальний шматок - і воно встало як рідне. Так у музиканта, актора і художника з'явився поет - і ми записали "После всех столкновений ".

Ну і далі все розвивалися теж не дуже усвідомлено. Антон був запрошеним гостем, Микита поїхав у США. Якось я познайомив Діму з барабанщиком Андрієм Надольським, і вони почали шарудіти разом. Коли в один з моїх приїздів до Києва вони запросили мене, я відчув, що у них якась хімія сталася. Діма - людина нова в музиці, сцена йому добре відома і зрозуміла, але музика - ні. Ми граємо на цьому.
Я мрію про альбом. Для мене це як завершення якогось етапу.


Я б не проводив поділу між західною і українською публікою . Мені здається, що у проектів, де не стоїть мета досягти комерційного успіху прямо зараз, публіка спочатку має сегментний характер. Іншими словами, є певна аудиторія, яка повинна любити те, що ми робимо.
Напевно, в кількісному відношенні на заході її більше. Тому що в Європі взагалі ринок дуже сегментний. Там на різні стилі музики є попит. Подобається така музика - ось тобі ціла ніша, де слухають тільки таке. В Україні трохи по-іншому. Тут потрібно аудиторію самому збирати по крихтах. Мені здається, що в кінцевому підсумку ми повинні прийти до живих концертів, які будуть чіпати трохи більше, ніж музика.
У перформансі у нас більше плюсів, більше сильних сторін. Ми навіть в запису і підготовці пісень навмисно уникаємо якихось речей, які не можемо відтворити наживо на сцені".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бумбокс" скасував низку концертів

Юрій Хусточка додає, що концерти нового проекту планують на кінець листопада в Києві, а у Франції - після Нового року.


Юрій Хусточка народився у Львові. Один із засновників гурту "Океан Ельзи". Разом зі Святославом Вакарчуком грав до 2004 року. З колишнім клавішником групи Дмитром Шуровим і бельгійцем Луї Франком заснували Esthetic Education. Зараз живе в Парижі. В березні минулого року у Франції видав перший сингл свого гурту Million Kopek.

Зараз ви читаєте новину «Колишній музикант "Океану Ельзи" розповів про новий проект». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі