вівторок, 17 травня 2011 16:54

Книгарню "Сяйво" повернули киянам

Книгарню "Сяйво" повернули киянам

Господарський суд Києва за позовом ТОВ "Книгарня "Сяйво" прийняв рішення на користь територіальної громади міста і повернув приміщення магазину в комунальну власність. Про це повідомили в прес-службі Київської міської держадміністрації.

"Ми вітаємо таке рішення і сподіваємося на остаточне завершення судових процесів навколо "Сяйва" найближчим часом. Доля цієї книгарні вже давно вийшла за рамки виключно приватизаційного конфлікту. Зараз "Сяйво" - це не тільки символ грабіжницької приватизації комунального майна, яка відбувалася в Києві в останні роки, а й зневаги культурними потребами киян на користь недобросовісного бізнесу. Тому після завершення судових процесів у цьому приміщенні знову буде відкрито книгарню", - заявив заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

За даними чиновника, Господарський суд Києва визнав недійсними результати аукціону з продажу приміщення книгарні "Сяйво", договір купівлі-продажу цього приміщення, який був укладений між Шевченківською райрадою та ТОВ "Абріль-студіо" в 2009 році, а також договір, за яким приміщення було перепродано на користь третьої особи.

Приміщення книгарні "Сяйво" площею 363,8 кв.м. було продано Управлінням з питань комунального майна, приватизації та підприємництва Шевченківської райради на аукціоні у вересні 2009 року. Надалі приміщення спочатку було здано в оренду, а потім перепродано.

Нагадаємо, в лютому минулого року невідомі кілька разів намагалися силою захопити "Сяйво". Вони заявляли, що є представниками нового керівника магазину.

За даними народного депутата Кирила Куликова, захопленням книгарні "Сяйво" керував депутат від фракції Блоку Черновецького в Київраді Денис Комарницький.

Нагадаємо, у суботу 14 травня співголову фракції Леоніда Черновецького в Київраді Дениса Комарницького випустили з СІЗО.

Рішення про зміну запобіжного заходу ухвалив генпрокурор Віктор Пшонка.

У свою чергу адвокат Комарницького Андрiй Федур заявив, що слiдчий Генпрокуратури змiнив запобiжний захід депутату Київради iз арешту на пiдписку про невиїзд.

Денис Комарницький був затриманий 8 квітня.

11 квітня заступник генпрокурора Ренат Кузьмін повідомив, що у відношенні столичного депутата порушено кримінальну справу за розбійний напад, скоєний 2 серпня 2005 року на адвоката Гранцева групою осіб за попередньою змовою (ч. 2 ст. 187 КК).

Того ж дня Печерський суд Києва визначив Комарницькому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці.

Другим підозрюваним у справі проходить зять мера Києва Леоніда Черновецького В'ячеслав Супруненко, оголошений Генпрокуратурою в розшук.

Зараз ви читаєте новину «Книгарню "Сяйво" повернули киянам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі