субота, 20 березня 2010 14:12

Із "Сяйва" книжки виносили у мішках і ящиках

Із "Сяйва" книжки виносили у мішках і ящиках

Зі столичної книгарні "Сяйво" рейдери вивезли усі книжки.

Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомила директорка книгарні Алла Лазуткіна.

"У приміщенні книгарні знаходилися книги на суму близько 5 мільйонів гривень. Рейдери вивозили їх вночі після другої години ночі. До чорного входу під"їжджала "газель", книжки виносили у мішках і ящиках. В той час наші представники чергували під стінами книгарні. Записали номера машин. Після цього ми більше 10 разів ходили до міліції писати заяви, там нам казали, що це марна справа. Де зараз знаходяться вивезені книги, ми не знаємо", - сказала Лазуткіна.

Зазначимо, Шевченківська районна рада продала приміщення, в якому розташована книгарня "Сяйво", 16 вересня 2009 року. Новий власник, фірма "Абріль-студіо", вимагала звільнити його з 1 січня 2010-го. Колектив магазину подав заяву до Господарського суду Києва з вимогою визнати торги незаконними, бо на аукціоні використали підроблений паспорт бюро технічної інвентаризації.

"Суд зараз триває, але ми нічого не зможемо довести, - каже заступник директора книгарні Алла Решетнікова. - Треба гарно заплатити судді, щоб закон почав працювати на нашу користь. Зараз у книгарні рейдери почали ремонт. Що відбувається у приміщення, дивимося через щілину між металевими щитами, якими рейдери заварили вікна. Гарно видно вночі, коли всередині вмикають світло. Там вже немає наших комп"ютерів і стелажів. У нас там навіть був акваріум з рибками, уже теж кудись діли. Упізнати приміщення вже неможливо. Я працювала у книгарні 35 років. Як все це бачу, в мене серце кров"ю обливається".

Зараз ви читаєте новину «Із "Сяйва" книжки виносили у мішках і ящиках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути