вівторок, 23 лютого 2010 08:16

Книгарню "Сяйво" заблокували вантажівками

Автор: фото: УНІАН
  Автомобіль КрАЗ блокує вхід у приміщення столичної книгарні ”Сяйво” в ніч на суботу, 20 лютого 2010 року. Напередодні магазин захопили вдруге за місяць. Вхідні двері заварили
Автомобіль КрАЗ блокує вхід у приміщення столичної книгарні ”Сяйво” в ніч на суботу, 20 лютого 2010 року. Напередодні магазин захопили вдруге за місяць. Вхідні двері заварили

У п"ятницю, 19 лютого, о 16.30 столичну книгарню "Сяйво" по вул. Великій Васильківській захопили вдруге. До приміщення увірвалися сотня молодиків у спортивних куртках та чорних шапках. Працівників книгарні виштовхали на вулицю без верхнього одягу. Вхід до магазину заварили металевими листами.

За 2 год. біля книгарні стоїть зо 50 чоловіків. Ховають обличчя, балакати відмовляються. У заварені вхідні двері стукають кулаками народні депутати Кирило Куликов та Володимир Яворівський. Вимагають відчинити. Чути, як всередині падають полиці із книгами.

— Ми з Куликовим хочемо увійти всередину. У книгарні наші громадські приймальні, — каже Володимир Яворівський, 67 років.

— Після першої рейдерської атаки 8 лютого я уклав угоду із директором магазину про оренду 3 квадратних метрів приміщення, — говорить 40-річний Кирило Куликов. — Вона недоторканна, ніхто не має права захоплювати, а тим більше не пускати мене всередину. Вони викинули всіх працівників із "Сяйва", заволоділи нашим майном. Там тільки книг на 5 мільйонів гривень.

За тротуаром на проїжджій частині стоїть міліцейська машина. Біля неї курять троє міліціонерів. На натовп біля магазину не зважають, дивляться в інший бік. Обличчя прикривають комірами.

Директор "Книжкового супермаркету", представник книгарні "Сяйво" Костянтин Клімашенко витирає кров з обличчя. Його побили, коли викидали із магазину.

Біля машини курять троє міліціонерів, обличчя прикривають комірами

— Були з адвокатом у підсобці, коли почули крики дівчат. Ті чоловіки прийшли разом із Ростиславом Корнієнком. Суд скасував його призначення на посаду директора. Але він продовжує стверджувати, що він керівник книгарні, — розповідає Клімашенко. — Ми закрили підсобку зсередини, щоб зберегти документи. Але вони ногами виламали двері. Ми встигли забрати печатку магазину. Працівників рейдери вигнали на вулицю. Мене вдарили в обличчя, у вухо. Цих молодиків підвезли на автобусі. Ми номери записали. Тричі телефонував до міліції, вони відмовилися приїхати. Пояснили, що їм дали вказівку не реагувати на наші звернення.

Приміщення книгарні на аукціоні 16 вересня 2009 року купила організація "Абріль-студіо". У "Сяйві" стверджують, що торги були незаконними.

— Книгарня подала позов на Шевченківську районну адміністрацію, яка незаконно продала приміщення, — каже Костянтин Клімашенко. — Торги вони начебто провели у вересні, ми ж про них дізналися через два місяці після того. Суд має відбутися 1 березня.

О 21.00 у п"ятницю натовп починає розходитися. Наступного ранку вхід до книгарні забарикадували два КрАЗи. Вони стоять там досі. У приміщенні перебувають 50 нападників. І стільки ж цілодобово чергують біля "Сяйва".

Зараз ви читаєте новину «Книгарню "Сяйво" заблокували вантажівками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути