понеділок, 22 березня 2010 18:08

Біля книгарні "Сяйво" на тротуарі продають книжки

Автор: фото: УНІАН
  Київський художник Валерій Голейко малює картину ”Сяйво” біля книгарні ”Сяйво”. На полотні зобразив сонце, яке обступають чорні хмари
Київський художник Валерій Голейко малює картину ”Сяйво” біля книгарні ”Сяйво”. На полотні зобразив сонце, яке обступають чорні хмари

20 березня біля столичного книжкового магазину "Сяйво" відбулася акція "Народна книгарня". Продавали книжки з виставлених на тротуарі столів. Поети Олег Коцарев і Богдан-Олег Горобчук читали вірші. Київський художник Валерій Голейко намалював картину "Сяйво" — зобразив сонце, до якого підступають чорні хмари.

О 13.00 біля книгарні збираються близько сотні людей. Розставляють столи. На них викладають принесені книги. Киянка 64-річна Людмила Іванівна кладе на стіл брошуру київського мера Леоніда Черновецького "Как стать миллионером".

— Це діти принесли, їм на презентації подарували. Не хочу, щоб у мене вдома книга цього бандита лежала. Нажив свої мільйони на продажі комунальної власності, для людей нічого не зробив.

Двоє чоловіків вішають на вікно книгарні плакат "Черновецький, продай "Сяйво" — купи дочці діаманти". Під час акції безкоштовно роздають книжки Черновецького, Тігіпка та Ющенка.

— За роки свого правління мер вніс до генплану столиці 1141 зміну, — каже Сергій Сергієнко, 41 рік, директор центру "Інститут міста". — Це просто дерибан столичної землі. Щоб повернути її в комунальну власність, треба міняти всю владу. Сьогодні вранці Азаров провів нараду щодо подальшого розвитку міста Києва. Викликав до себе Леоніда Черновецького та його заступників. Міліція повинна була при виході з Кабміну заарештувати Черновецького, Довгого, Кільчицьку.

Минулоріч 16 вересня Шевченківська райрада продала приміщення книгарні "Сяйво". Новий власник, фірма "Абріль-студіо", вимагала звільнити його з 1 січня. Колектив магазину подав заяву до Господарського суду Києва з вимогою визнати торги незаконними, бо на аукціоні використали підроблений паспорт бюро технічної інвентаризації. Суд ще не виніс остаточного рішення.

— У суді ми нічого не зможемо довести, — каже заступник директора магазину Алла Решетнікова, 58 років. — Треба гарно заплатити судді, щоб закон почав працювати на нашу користь. Новий директор книгарні почав у приміщенні ремонт. Що там відбувається, дивимося через щілину між металевими щитами, якими рейдери заварили вікна. Гарно видно вночі, коли всередині вмикають світло. Там вже немає наших книг, комп"ютерів і стелажів. Навіть акваріум із рибками кудись діли. Я працювала у книгарні 35 років. У мене серце кров"ю обливається.

Книги рейдери вивозили вночі.

— Там було видань на суму близько 5 мільйонів гривень, — розповідає директор магазину Алла Лазуткіна. На посаді її замінили на Ростислава Корнієнка. — Рейдери вивозили їх уночі після другої ночі. До чорного входу під"їжджала "газель", книжки виносили в мішках і ящиках. Наші представники записали номери. Після цього ми більше як 10 разів ходили до міліції. Але, здається, їм нагорі дали наказ не реагувати на наші звернення.

Зараз ви читаєте новину «Біля книгарні "Сяйво" на тротуарі продають книжки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути