Ексклюзиви
середа, 06 квітня 2011 12:46

Книгарня "Сяйво" нагадає про своє захоплення балетною увертюрою

Книгарня "Сяйво" нагадає про своє захоплення балетною увертюрою

До річниці рейдерського захоплення книгарні "Сяйво", колектив книгарні ініціював лист-звернення представників культурної спільноти України та всіх небайдужих громадян до президента Віктора Януковича.

Також лист надіслали прем'єр-міністру Миколі Азарову, спікеру Володимиру Литвину, міністру внутрішніх справ Анатолію Могильову та Генеральному прокурору України Віктору Пшонці.

Цей крок став черговою спробою привернути увагу урядовців до трагічної історії захоплення "Сяйва" та кризової ситуації в книжковій галузі в загалом.

Організатори хочуть отримати відповідь на питання "Коли місто Київ отримає назад славетну книгарню з багаторічною історією та культурними традиціями?".

Збір підписів відбуватиметься під час роботи Шостого київського весняного книжкового ярмарку з 7 по 10 квітня 2011 року на стенді книгарні "Сяйво", розташованої в Першій виставковій залі.

7 квітня о 14:00 на стенді книгарні продемонструють увертюру з балету "Захоплення книгарні на лібрето Леоніда Черновецького у виконанні відомої балетної трупи.

8 квітня об 11:00 в Другій виставковій залі на майданчику "Майстер кляса" пройде прес-конференція, присвячена останнім подіям боротьби за книгарню.

Нагадаємо, приміщення книгарні було продано у вересні 2009 року на підпільному аукціоні компанії "Абріль-Студіо" за символічну ціну (менше 300 тис. Дол.). Потім, відповідно до рейдерської схеми на чолі із зятем Черновецького – В. Супруненком, депутатами О. Супруненком, Д. Комарницьким та їх другом Р. Корнієнком, було силовим чином захоплене організованою групою. Частина цієї групи окуповує книгарню і зараз.

І все це сталося незважаючи на усі укази, закони, постанови Верховної Ради тощо на підтримку українського книговидання та книгорозповсюждення

Історія книгарні "Сяйво" нараховує понад 65 років. Її відвідували такі видатні діячі культури, як Максим Рильский, Павло Тичина, Остап Вишня, Віталій Скляренко, Платон Воронько, Дмитро Павличко, Іван Драч, художники, актори, політики, журналісти, політологи.

Демонстрація відбуватиметься:

Стенд книгарні "СЯЙВО", Перша виставкова зала, Експоцентр "Спортивний", м. Київ, вул. Фізкультурна, 1, м. Республіканський стадіон

Зараз ви читаєте новину «Книгарня "Сяйво" нагадає про своє захоплення балетною увертюрою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути