середа, 21 березня 2012 19:15

Київський художник розкрив сутність пейзажу
19

Фото: Фото: Ольга Скороход

У галереї "Мистецький простір 365" 20 березня відкрилася виставка молодого художника Костянтина Копосова "Масиви". Це перша персональна виставка Копосова, раніше він виставляв свої роботи лише у спільних виставках з іншими митцями.

Ідея серії робіт - розкриття сутності пейзажу. Без зайвих деталей розкривається краса та досконалість масивів простору.

Сам Копосов сказав про свою виставку: "Я цілеспрямовано не давав картинам назви. Як ви назвете пейзаж? Тільки пейзажем, ніяк інакше. Я прагнув підкреслити простоту природи без зайвих нюансів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На нідерландському ярмарку виставили твори Рубенса і Далі

Роботи серії створені під час мандрів країною. За словами художника, він об'їздив Україну у пошуках ідеальних форм та мас. Роботи створювались в різних умовах: у полі вночі, на світанку біля моря, або просто користуючись спогадами про мандрівку. Так народилась ця серія.

Виставка супроводжується звуко-візуальними ефектами, які покликані занурити у стан, який переживав художник в процесі створення "масивів".

Твори експоновані у двох залах. У першому - картини, створені вдень. Деякі з них спеціально освітлені з метою імітувати яскравість сонячного дня. У другому залі виставлені полотна, написані у темну пору. Кімната окутана напівтемрявою й туманом.

Зараз ви читаєте новину «Київський художник розкрив сутність пейзажу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі