середа, 14 березня 2012 18:10

Африканський художник посміявся з війни
7

Африканський художник Goncola Mabunda створює справжні твори мистецтва зі зброї. Його творіння зроблені з різних видів зброї: АК-47, гранатометів, пістолетів та інших.

Художник з Мозамбіку мав намір показати з іронічного боку 16-річної громадянську війну, яка розорила його країну. Війна закінчилася в 1992 році, але схованки зброї досі знаходять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бразилії міські хащі перетворилися на витвір мистецтва

Mabunda, який пам'ятає війну з дитинства, використав деяке зі знайденого озброєння. Шляхом зварювання він створює оригінальні речі.

Mabunda робить трони з озброєння та маски, які можна повісити на стіну. За словами художника, престоли є атрибутами влади, племінними символами й традиційною частиною етнічного африканського мистецтва. Великий трони виготовляються з гвинтівок та іншої амуніції, яку використовували під час війни.

В такий спосіб Mabunda іронічний зображає своє дитинство, зіпсоване насильством й абсурдом громадянської війни в Мозамбіку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азербайджанець поєднує сміття та світло

Його роботи є своєрідним поєднанням традиційних, племінних технік і модерністських стилів,  відчувається вплив Пікассо та Брака.

Виставка проходить у Jack Bell Gallery в Лондоні до 17 березня. Це його перша персональна виставка в цій країні.

Керівник галереї, Джек Белл, сказав: "Конфлікт у Мозамбіку закінчився у 1992 році, проте люди ще не оговталася, досі знаходять сховища зброї. Своїм мистецтвом Mabunda перетворює її на щось позитивне, те, що дійсно добре сприймається людьми. Будучи політично гострими, його роботи, разом з тим, є фантастичними витворами сучасного мистецтва".

Зараз ви читаєте новину «Африканський художник посміявся з війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі