вівторок, 20 березня 2012 15:03

Художник з дитинства малює лише птахів
5

Фото: Фото: Віктор Співак

У Бориспільському історичному музеї відкрилася виставка художника-анімаліста Ігоря Землянських.

"З 9 років дідусь - великої душі людина - привчав мене спілкуватися з природою. Саме він прищепив мені любов до птахів. Більше ні нащо не розмінювався", - розповідає про себе живописець.

Він також додав: "Мав хорошу пам'ять, і після кожної прогулянки в ліс пробував замальовувати побачених пташок. З того часу зображую їх тільки отак,  фотографіями не користуюсь, на натурі теж не малюю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блог найвпливовішого у світі художника проіснував лише дві години

Для виставки художник попросив тимчасово надати картини, які він подарував школі свого рідного села Воронків.

"Вдома маю лише одне своє полотно, яке подарував мамі - портрет пари вінценосних журавлів. Малюю на замовлення, для презентів, в нас в селі дуже люблять картини з лебедями. Прошу не більше 300 гривень".

Землянських багато ілюстрував науково-популярні довідники. Випустив набір листівок "Птахи України". Вдома у художника живе біля 40 пернатих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві презентували "подвійну оголеність"

"У мене у дворі завжди повно людей. Хто побував у моєму орнітопарку, не омине вже пташку в біді. З підбитими крильцями, перевтомлених птахів до мене несуть, якщо не можуть самі доглянути. Хоча, на жаль, невігласів страшенно багато залишається. В когось яструб схопив курку, підуть, вб'ють мишоїда-канюка і пишаються, що хижака знищили. А це великий, необережний, довірливий птах. Любить відпочивати біля дороги, хоч має розмах крил до півтора метра, харчується лише дрібними гризунами, боїться навіть голуба. Отакий добряк. Якби людина побачила зблизька, який це красивий птах, можливо, передумала б його вбивати. Навіть півень дає сигнал ховатися своїм курам, коли бачить в небі справжню небезпеку. А, коли  помітить мишоїда-канюка, не звертає увагу".

Виставка робіт Ігоря Землянських триватиме до 8-го квітня.

Зараз ви читаєте новину «Художник з дитинства малює лише птахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі