пʼятниця, 08 червня 2012 16:49

Кияни поринуть у джазове літо

  Серед учасників — зірки світової джазової сцени
Серед учасників — зірки світової джазової сцени

10 та 11 липня у Києві за підтримки посольства Ізраїлю в Україні відбудеться новий міжнародний фестиваль UKRAINE JAZZ SUMMER 2012.

Серед учасників — зірки світової джазової сцени:

Ізраїль-США: Рой Ассаф – фортепіано

Офер Ассаф – саксофони

Джонатан Волтзок – тромбон

Україна – Kiev Big Band (Київ) та Біг Бенд Володимира Алексєєва (Миколаїв)

Україна-США – Арк Овруцький – контрабас, бас-гітара

Росія – Сергій Манукян – вокал

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ляпіс Трубецкой" представить на "Джаз Коктебелі" унікальну програму

Відкриття фестивалю відбудеться 10 липня у київському клубі "44". Цього дня виступлять Рой Ассаф та Офер Ассаф квартет (21:00), Арк Овруцький квартет – (22:30), джем сейшн  триватиме з 24:00 до 1:00.

Наступного дня Сергій Манукян та Kiev Big Band за участю Роя Ассафа, Офера Ассафа, Джонатана Волтзока та Арка Овруцькиого дадуть гала-концерт у консерваторії.

Афтерпаті та джем сейшн розпочнеться о 21:30 у клубі "Диван".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Коктебелі лідера гурту "Акваріум" переслідували шанувальники

Сергій Манукян (Росія) – відомий російський джазовий вокаліст, справжній майстер інструментального вокалу, що добився визнання, як на вітчизняній сцені, так й закордоном. Відмінною особливістю цього професійного вокалісту є його унікальна манера виконання та виконання в різних стилях.

Рой Ассаф (Ізраїль-США)  – ізраїльський піаніст, отримав музичну освіту на батьківщині. Рой Ассаф за всі роки своєї творчої професійної діяльності виступав на одній сцені з рядом світових відомих музикантів.

Офер Ассаф (Ізраїль-США) – під час навчання Офер отримав серію стипендій і нагород від Eubie Blake National Jazz Institute та America-Israel Cultural Foundation. Після закінчення у 2002 році Офер грав з багатьма джазовими артистами:  Wayne Shorter , Herbie Hancock, Reggie Workman в Карнегі Холі під час  JVCjazz фестивалю.

Джонатан Волтзок (Ізраїль-США) – знаходиться останні 4 роки в Нью-Йорку на навчанні в НьюСкул, працюючи в таких колективах, як Dizzy Gillespie All Stars, Slide Hampton Trombone All Stars, Jimmy Heath's Big Band та Anat Cohen's Anzic Orchestra. Слайд Хемптон говорив про Джонатана:  "З його гарним тембром, технікою і талантом, я впевнений, його чекає велике майбутнє у джазі".

Аркадій Овруцький (Ark Ovrutski) (Україна-США) – контрабасист, композитор та бенд-лідер, лауреат джазових фестивалів і автор багатьох міжнародних джазових проектів. Небезпідставно вважається одним з кращих джазових басистів пострадянського простору.

Kiev Big Band (Київ) – колектив отримав нинішню назву після того, як у них з'явився спонсор, що запропонував музикантам підтримку на час репетицій. Спонсором джазового оркестру виступив англієць Пітер Дейвіс.

Біг Бенд Володимира Алексєєва (Миколаїв) – створено у 2011 році на базі Миколаївського музичного училища. Володарі Гран-прі міжнародного конкурсу Джалітон в Ялті, лауреати фестивалю Jubilee-2011. У квітні 2012 року успішно виступили в проекті з Карлом Фрієрсоном.

12, 13 і 14 липня фестиваль продовжиться в Одесі, Сімферополі та Миколаєві відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Кияни поринуть у джазове літо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі