четвер, 14 листопада 2013 15:28

Із 11 меценатів на презентацію альбому Врубеля приїхав лише Шуфрич

13 листопада у столичному музеї російського мистецтва презентували альбом-каталог колекції Михайла Врубеля "Врубель і Київ". Його видали до 91-ої річниці із дня заснування музею.

"Над альбомом працювали 7 років. За цей час провели величезну наукову роботу, написали багато прекрасних статей про перебування Врубеля в Києві, його роботи, розписи Кирилівської церкви, Софіївського та Володимирського соборів.  Вступну статтю переписували 5 разів. А тексти вичитували ще більше. Не могли допустити, щоб в альбом прокралася якась помилка", - розповів на презентації директор музею Юрій Вакуленко.

"У цьому альбомі відтворили всі роботи художника, що зберігаються в нашому музеї, опублікували малюнки, які Врубель малював на зворотному боці деяких своїх графічних творів. Щоб видання вийшло достойним, довелося залучати спонсорів", - додав він.

З 11 меценатів, які виділили гроші на видання альбому, на презентацію прийшов лише Нестор Шуфрич.

"Я передам вам 5 примірників, а потім решту заберете. Всі зразу не подужаєте - вони дуже важкі", - сказав йому Юрій Вакуленко.

Шуфрич пробув у музеї хв 10.  Поїхав після того, як поставив свій автограф в альбомі.

"Врубель і Київ" видали у київському видавництві "Фенікс" накладом 1000 примірників.

Під час презентації в музеї альбом продавали по 600 гривень.

 

Зараз ви читаєте новину «Із 11 меценатів на презентацію альбому Врубеля приїхав лише Шуфрич ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі