четверг, 14 ноября 2013 15:28

Із 11 меценатів на презентацію альбому Врубеля приїхав лише Шуфрич

13 листопада у столичному музеї російського мистецтва презентували альбом-каталог колекції Михайла Врубеля "Врубель і Київ". Його видали до 91-ої річниці із дня заснування музею.

"Над альбомом працювали 7 років. За цей час провели величезну наукову роботу, написали багато прекрасних статей про перебування Врубеля в Києві, його роботи, розписи Кирилівської церкви, Софіївського та Володимирського соборів.  Вступну статтю переписували 5 разів. А тексти вичитували ще більше. Не могли допустити, щоб в альбом прокралася якась помилка", - розповів на презентації директор музею Юрій Вакуленко.

"У цьому альбомі відтворили всі роботи художника, що зберігаються в нашому музеї, опублікували малюнки, які Врубель малював на зворотному боці деяких своїх графічних творів. Щоб видання вийшло достойним, довелося залучати спонсорів", - додав він.

З 11 меценатів, які виділили гроші на видання альбому, на презентацію прийшов лише Нестор Шуфрич.

"Я передам вам 5 примірників, а потім решту заберете. Всі зразу не подужаєте - вони дуже важкі", - сказав йому Юрій Вакуленко.

Шуфрич пробув у музеї хв 10.  Поїхав після того, як поставив свій автограф в альбомі.

"Врубель і Київ" видали у київському видавництві "Фенікс" накладом 1000 примірників.

Під час презентації в музеї альбом продавали по 600 гривень.

 

Сейчас вы читаете новость «Із 11 меценатів на презентацію альбому Врубеля приїхав лише Шуфрич ». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі