вівторок, 22 березня 2011 20:04

Іван Марчук малює картини під музику своєї доньки

Іван Марчук малює картини під музику своєї доньки

Молодий український композитор Золтон Алмаші написав концерт "Пори року" для дочки художника Івана Марчука - скрипальки Богдани Півненко. Зі світовою прем'єрою вона виступить 4 квітня у київській Філармонії.

Про це вона розказала Gazeta.ua після свого виступу в концертному залі Національного ансамблю солістів "Київська камерата".

"Грали із ним "Пору року" Антоніо Вівальді. А я сказала, що хотіла б грати українські "Пори року". Попросила його написати. Він дуже гарно працює, через це відомий український композитор Євген Станкович вважає його одним із найталановитіших молодих митців із великим майбітнім. Хоч він і угорець по національності, але пише музику з українськими мотивами. Вона легко грається і сприймається", - сказала Півненко.

Богдана планує записати концерт "Пори року" на диск.

"Це буде одразу після того, як я оформлю диск із концертом Мирослава Скорика для скрипки і симфонічного оркестру. Музику вже записала. Мій батько Іван Марчук готує картини для обкладинки. Він любить слухати, як я граю", - додала скрипалька.

Марчук прийшов на виступ доньки.

"Моя дочка - видатна скрипалька. Її диски я постійно слухаю в себе в майстерні. Вони надихають мене на нові картини", - розповів художник.

Зараз ви читаєте новину «Іван Марчук малює картини під музику своєї доньки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі