Ексклюзиви
понеділок, 21 лютого 2011 15:30

Іван Марчук виставив картини, якими вкривається
7

Фото: Фото: Світлана Корженко/Gazeta.ua

19 лютого у столичній галереї "Мистець" відкрилася виставка художника Івана Марчука "Погляд у безмежність". Показують 30 нових картин художника.

"У Києві роботи цього циклу у такій кількості показую вперше. Давно хотів всі роботи поставити поряд, щоб побачити, як вони виглядатимуть разом. Картини не повторюються, бо це імпровізація. Вони різні за колористикою та формами, але їх об'єднує одна стилістика і форма виконання. Як їх стулити до купи, то здається одна з другої виходить, зверху і знизу ще можна продовжувати", - розповів кореспонденту Gazeta.ua Іван Марчук.

Над кожною картиною художник працює тиждень.

"Над циклом почав працювати восени 2008 року. Такого ніхто до мене не робив, а новизна мене завжди втягує. Часто люди питають: "Як ви малюєте, що у вас все так чисто виходить?"Але таємниць нікому не розкриваю. Якщо бути умілим та терпеливим, то й самому можна це розгадати", - сказав художник.

Картини з нового циклу Марчук не продаватиме.

"Я дуже скупий на продаж - люблю спати на картинах, ними укриватися, класти під голову і щоб ще на стелі вони висіли", - сказав він.

Іван Степанович також пожалівся, що в майстерні картини вже не вміщуються.

"Всі стіни завішені роботами, багато стоїть на підлозі. Колись обіцяли відкрити мій музей, та я цього не дочекаюся. Україна йде у баговину, тут нікому нічого не потрібно. Дурний, що повернувся, натворив тут стільки всього, а воно нікому не треба. Ці роботи можна по світу повозити і показати, що в нас не тільки великі кулаки у Кличків, а й культура. Маємо чим похизуватися, але ніхто цим не зацікавлений", - наголосив художник.

Зараз ви читаєте новину «Іван Марчук виставив картини, якими вкривається ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі