середа, 10 серпня 2011 12:56

Ірена Карпа написала про Редьку та Гімалаї

Письменниця та співачка Ірена Карпа випускає нову книгу. "Піца "Гімалаї" є історією про дівчину з дивним ім'ям Редька, що безперестанно мріє про мандри.

"Як я люблю жартувати, тут нарешті можна переказати сюжет, відповідаючи на зашкарубле питання "а про що ти ото пишеш?", - розповіла авторка про новий роман, - Ідея виникла під час мого першого великого гімалайського походу, на межі двох Мустанґів, Нижнього і Верхнього, коли ми, намагаючись втриматися на ногах, проходили Долиною вітрів до Чорної ріки".

За сюжетом, старша сестра героїні не підтримує її намірів й радить влаштуватися на доставку піци. Одна коробка з італійським наїдком стає для дівчини справжньою скринькою Пандори. Інстинкт самозбереження жене її від київської піцерії через Ляйпціґ аж до Індії. Піцу замовляли? А нове життя?

Більшу частину роману Карпа написала під час останнього гімалайського походу минулої осені, заряджаючи лептоп від сонячних батарей.

"Я наче побачила фінальну сцену фільма, який колись знімуть за цим, тоді ще не початим, романом. Нотатки до неї я збирала по всій Азії, від М'янми до Лаосу й Бутану, тому географія подій вийшла радше містичною, ніж фактичною, - каже Карпа, - 150 кілометрів пішки, нелегально перейдений кордон із Тибетом, відсвяткований на льодовику юбілей і фактично готовий текст. Видно, просто мобілізував дефіцит часу. З появою дитини розумієш, що роззявлятися ніколи".

Роман вийде друком у видавництві "Клуб Сімейного Дозвілля" й надійде у продаж вже 10 вересня. Презентувати "Піцу "Гімалаї" Ірена Карпа приїде до Львова на Форум видавців.

Зараз ви читаєте новину «Ірена Карпа написала про Редьку та Гімалаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі