пʼятниця, 08 квітня 2011 16:14

Карпа і Андре Тан прийшли подивитися на сучасне мистецтво
17

Фото: Фото: Андрій Шматов/Gazeta.ua

7 квітня в столичному Інституті проблем сучасного мистецтва по вул. Щорса відкрилася виставка "Варіації Бірючий". На ній представили 70 робіт, які художники малювали на півострові Бірючий Херсонської області. Там митці збираються на пленер у колишньому піонерському таборі кожного вересня.

Художник Володимир Гулич намалював в Бірючах два великих полотна — 2 на 3 метри. Роботи назвав "Гоша" і "Татоша". На них крупним планом зображені обличчя із сумними очима. Художник каже, що малював кожну картину із двома помічниками по кілька днів.

"На полотнах персонажі, які ходять по лезу бритви. Тобто люди, які ставляться до життя зневажливо, є дуже екстремальними і ризиковими. Але якась душевність в них таки є, вони відчувають соціум по-своєму. Гоша — це реальна людина, шовкограф із Запоріжжя. Він поховав вже трьох дружин, а нещодавно в нього загинув син. А Татоша — це його нинішня дружина. Їй алкоголь заміняє життя", - розповів митець.

Подивитися експозицію прийшли письменниця Ірена Карпа із чоловіком, дизайнер Андре Тан та куратор центру сучасного мистецтва М17 Олексій Титаренко.

"Найбільше сподобався відео-арт Дмитра Булнигіна. Там є метафоричне відчуття сонця, моря, півдня. Зроблено дуже сучасно і смішно. Бірючий - це взагалі перший відомий мені пленер, який працює з актуальними художниками. Як правило, це ж якісь пейзажики, що не мають стосунку до сучасного мистецтва. А тут організатори зуміли залучити відомих сильних митців, навіть таку мега-зірку, як Сергій Братков. Вони із задоволенням збираються в цих Бірючах і все в них вдається весело", - розповів Титаренко.

Виставка триватиме до 24 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Карпа і Андре Тан прийшли подивитися на сучасне мистецтво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі