понеділок, 09 квітня 2012 22:51

"Ікони - не головна причина звільнення директора музею" - Кулиняк

"Ікони - не головна причина звільнення директора музею" - Кулиняк
Міністр культури прогнозує призначення нового директора музею до 18 травня. Фото: zik.ua

Знищення ікон у Національному художньому музеї України не є головною причиною звільнення Анатолія Мельника з посади генерального директора цього закладу.

Про це заявив на прес-конференції Міністр культури України Михайло Кулиняк.

"Про знищення ікон я дізнався з телебачення, і це не нормальна ситуація, - говорить він. - Однак ікони не є головною причиною звільнення директора музею. Не було жодного звернення від Анатолія Мельника щодо критично зниженої температури в приміщеннях музею, і що це потребує негайного вирішення. Звичайно, можна казати, що повинні прибігти з міністерства, й з Кабміну, і обігрівати це приміщення. Однак повну відповідальність за це несе генеральний директор".

За словами міністра, фінансування Національного художнього музею складає 7 млн. грн. Натомість із року в рік на десятки тисяч знижується відвідуваність цього закладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві представили рідкісні роботи Миколи Глущенка

"Чим тоді повинен займатися гендиректор музею, видавати книжки? Я поставив Анатолію Івановичу питання, коли до цих вікон у музеї дивилися. Він відповів, що при ньому ще не дивилися. Як таке може бути? Я не кажу, що наукові представники мають там вікна мити, але директор повинен організувати цю роботу. Чи вона вже така дороговартісна, щоб ці вікна утеплити, щоб із них не дуло й не було шпарин. Повірте, кошти там були. Не було тільки чогось іншого", - зазначив Кулиняк.

Він також запевнив, що на сьогодні жодного працівника музею не звільнено, і до призначення нового гендиректора нікого звільняти не будуть.

"Я прогнозую призначення нового директора десь до Дня музеїв (18 травня). Зараз ми постараємось обговорити умови з експертним середовищем і юридично їх прописати. Оголосили, що протягом місяця збираємо заявки. Десь у середині травня, думаю, проведемо конкурс. Я сподіваюся, що буде вибрана найдостойніша людина з тих кандидатів, які подадуть заявки", - наголосив міністр.

Він також повідомив, що конкурсну комісію по відбору очолює заступник міністра культури Тимофій Кохан, бо "музей вважається при міністерстві". Усі решта членів комісії - експерти, які не є чиновниками.

Зараз ви читаєте новину «"Ікони - не головна причина звільнення директора музею" - Кулиняк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі