неділя, 01 квітня 2012 16:12

Киянам показали виставку картин в картинах
7

Фото: Фото: Михайло Комаров

30-го березня в Національному художньому музеї України відкрилася виставка "Картина затуляє краєвид" в рамках проекту "Великий перевіз".

Великий перевіз – село на Полтавщині. Саме там було створено більшість робіт, інші ж були навіяні спогадами про "мистецьку резиденцію".

Для експозиції виділили три зали. В них розмістилися роботи шести молодих митців: Олега Грищенка, Анни Звягінцевої, Добрині Іванова, Микити Кадана, Лади Наконечної та Лесі Хоменко.

"Це роботи, на яких зображено перекривання чимось пейзажу, - розповідає учасниця проекту Леся Хоменко. – У Лади Наконечної це паркани, які маркують приватну територію. У Нікіти Кадана – бігборди. У Анни Звягінцевої є нашарування зображень, тобто одне перекриває інше. Мої роботи – це територія і пейзаж. Це такі взаємовиключні поняття. До речі, в резиденції немає паркану. Ділянка переходить у дуже красивий пейзаж. Коли я запитала у куратора проекту Тамари Бабак, де закінчується її територія, вона сказала: "Десь там, за кропивою".

Всі роботи - живопис та відео-інсталяції. За 10 днів перебування в резиденції художники встигли і попрацювати, і відпочити. Серед іншого відвідали маєток Гоголя. Майже щовечора дивилися кіно через проектор.

"Представлені роботи абсолютно передають дух нашого часу, - розповідає генеральний директор Національного художньому музею Анатолій Мельник. - Я думаю, що музей повинен шукати нову генерацію. Саме молоді треба сьогодні виставляти і порівнювати свої роботи поруч із високим мистецтвом, починаючи з одинадцятого століття".

Відкриття відвідали художники Тиберій Сільваші, Ольга Петрова, Олександр Бабак. Виставка триватиме до 22-го квітня.

Зараз ви читаєте новину «Киянам показали виставку картин в картинах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі